Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod.

Broskvový džem a pomerančová marmeláda

Vyzkoušejte recept Markéty Krajčovičové na broskvový džem a pomerančovou marmeládu. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
9

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Broskvový džem

  • 350 g želírovacího cukru 2:1 Labeta
  • 70 g rozinek Belbake
  • 100 ml Tuzemáku 37,5 % Alliance
  • 700 g broskví
  • 1 × lžička mleté skořice Mikado

Pomerančová marmeláda

  • 20 g želírovacího přípravku 2:1 Labeta
  • 1 kg pomerančů
  • 200 ml studené vody
  • 450 g cukru krupice Castello
  • 50 g zázvoru
  • 4 sklenice s víčky (objem 250 ml)
  • 5 sklenic s víčky (objem 250 ml)

POSTUP

Nejprve namočíme rozinky do Tuzemáku a necháme přes noc nasáknout. Broskve omyjeme, nakrájíme na malé kostičky a přendáme do hrnce. Pokud nemají dostatek šťávy, přidáme asi 200 ml vody. Do rozvařených broskví přisypeme želírovací cukr, skořici a připravené rozinky a důkladně promícháme. Než začneme plnit skleničky, vložíme je na plechu do trouby předehřáté na 100 °C na několik minut, aby později lépe přilnulo víčko.

Skleničky naplníme, otřeme okraje, dobře uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a necháme ztuhnout nejlépe přes noc.

Pomerančová marmeláda

Oloupané pomeranče zbavené bílé slupky nakrájíme na malé kostky a vložíme do hrnce. Přidáme vodu, cukr, najemno nastrouhaný zázvor a nakonec přisypeme želírfix, promícháme a přivedeme k varu. Vaříme 3−5 minut (dle návodu na želírfixu). Poté naplníme teplou a suchou sklenici, uzavřeme víčkem a otočíme dnem vzhůru.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.