Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Nejprve namočíme rozinky do Tuzemáku a necháme přes noc nasáknout. Broskve omyjeme, nakrájíme na malé kostičky a přendáme do hrnce. Pokud nemají dostatek šťávy, přidáme asi 200 ml vody. Do rozvařených broskví přisypeme želírovací cukr, skořici a připravené rozinky a důkladně promícháme. Než začneme plnit skleničky, vložíme je na plechu do trouby předehřáté na 100 °C na několik minut, aby později lépe přilnulo víčko.
Skleničky naplníme, otřeme okraje, dobře uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a necháme ztuhnout nejlépe přes noc.
Oloupané pomeranče zbavené bílé slupky nakrájíme na malé kostky a vložíme do hrnce. Přidáme vodu, cukr, najemno nastrouhaný zázvor a nakonec přisypeme želírfix, promícháme a přivedeme k varu. Vaříme 3−5 minut (dle návodu na želírfixu). Poté naplníme teplou a suchou sklenici, uzavřeme víčkem a otočíme dnem vzhůru.