Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Rakytníkový džem se skořicí

Nevíte, jak využít rakytník a do sirupu se vám nechce? Udělejte džem! Přidejte hřejivou skořici, exotický kardamom, zahustěte hruškami a obzvláštněte kostkami z jablek. Jak na to vám prozradí Roman Paulus v receptu Kulinářské akademie Lidlu. Navíc přidá tip, jak udělat džem bez chemie, jak připravit sklenice a jak snadno plnit hustou marmeládu do malých skleniček. Dopřeje si k snídani pořádnou dávku vitaminů třeba na palačinkách!


SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Rakytníkový džem se skořicí

  • 1 l šťávy z rakytníku
  • 500 g krupicového cukru
  • 600 g hrušek
  • 2× tyčinky skořice
  • 16× celých tobolek kardamomu
  • 600 g jablek
  • šnekový odšťavňovač
  • sklenice na džem

POSTUP

Z bobulí rakytníku vylisujeme šťávu, kterou přelijeme do hrnce a přidáme cukr.

Přidáme nastrouhané hrušky, celou skořici, tobolky kardamonu a na kostky nakrájená oloupaná jablka. Svaříme 15-20 minut na potřebnou hustotu a nakonec vyndáme skořici.

Hotový džem naplníme do vyvařených sklenic a necháme vychladnout dnem vzhůru. Skladujeme v temnu a chladu až několik let.

TIP: Rakytník můžete použít i zmrazený. V takovém případě ho nechte nejdříve rozmrazit a teprve potom odšťavněte.

TIP: Abychom zjistili, jestli už má džem správnou hustotu, dáme trochu na talířek, necháme zchladit v lednici a vyzkoušíme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU