Vejce Benedikt na 4 způsoby
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Pokud chcete překvapit neobvyklou luxusní snídaní, pak je tohle video určené přímo vám. Jak připravit vejce benedikt předvede šéfkuchař Roman Paulus v Kulinářské akademii Lidlu. Nabídne 4 způsoby vajec Benedikt včetně vejce do skla a vegetariánské varianty. Naučí nás i správný způsob přípravy pošírovaných vajec (někdy zvaných „zastřená“). Nachystejte si tedy avokádo, uzeného lososa a anglické muffiny a šup do kuchyně potěšit své blízké ?. Dobrou chuť.

Tagy

Škola vaření

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na vejce Benedikt na 4 způsoby

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 600 kJ / 858 kcal

Bílkoviny

44,70 g

Tuky

39,20 g

Vláknina

4,90 g

Sůl

3,20 g

Sacharidy

80,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Připravíme holandskou omáčku podle videa Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.V rozehřáté pánvi s máslem osmahneme šalotku, po chvilce přidáme čerstvý listový špenát a osolíme. Krátce promícháme a přendáme na papírovou utěrku okapat.

03.Vejce rozklepneme do hrnce s vroucí vodou a trochou octa. Vaříme asi 3,5 minuty a v půlce vaření vidličkou či pinzetou otočíme.

04.Muffiny vodorovně rozkrojíme a opečeme nasucho v rozpálené pánvi.

05.Avokádo oloupeme na nakrájíme na kostičky.

06.Tip: Podrobná videa na přípravu pošírovaných/zastřených vajec a domácích anglických muffinů najdete v Kulinářské akademii Lidlu.

Vejce Benedikt se špenátem

07.Na rozpečenou půlku muffinu nandáme orestovaný špenát, pošírované vejce a zalijeme lžící holandské omáčky.

Vejce Benedikt se šunkou

08.Na rozpečenou půlku muffinu dáme šunku, pošírované vejce a zalijeme lžící holandské omáčky.

Vejce Benedikt s lososem

09.Na rozpečenou půlku muffinu dáme plátek uzeného lososa, pošírované vejce a zalijeme lžící holandské omáčky.

Vejce Benedikt do skleničky

10.Do skleničky nandáme kostky avokáda, osolíme, zakryjeme pošírovaným vejcem a zalijeme dvěma lžícemi holandské omáčky. Podáváme s rozpečeným anglickým muffinem a lžičkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo