
- Bramborovo-mandlové krokety
- Rizoto
- Lilkový kaviár
- Kaše z kandovaného lilku
- Falafel
- Sýrové fondue
- Jarní závitky
- Letní závitky
- Salát z grilovaného lilku
- Malinová pyramida
- Tmavý piškot na dort
- Višňový džem s citronovým tymiánem
- Vlašský salát
- Rakytníkový džem se skořicí
- Rebarborový džem
- Quinoa salát
- Čočkový salát
- Omáčka z portského vína
- Karamelová omáčka
- Šunkové jednohubky a cuketové rolky
- Buřtguláš
- Vietnamské smažené závitky s mletým masem
- Vietnamský salát ze zelené papáji
- Pad thai nudle
Kokosové mléko, rybí omáčka, tamarindová pasta, palmový cukr a koření tógaraši. Všechny tyto exotické suroviny a ještě mnoho dalších použil šéfkuchař Roman Paulus ve video receptu na výborné thajské pad thai (někdy také phad thai). Naučíte se, jak všechny suroviny správně zkombinovat, abyste si mohli doma dopřát autentickou asijskou kuchyni, i jak pracovat s rýžovými nudlemi a wokem. Pad thai vám zachutná s kuřecím nebo hovězím masem, tofu, zeleninou anebo krevetami, které si pro svůj recept zvolil Roman Paulus.
Recept na pad thai nudle
Potřebujeme: kovové sítko, wok pánev
Suroviny na 4 porce:
Omáčka:
- 150 g kokosového mléka
- 70 g rybí omáčky
- 150 g tamarindové pasty
- 300 ml vody
- 10 g sušené papriky (dle chuti pálivé)
- 10 g šičimi tógaraši (shichimi togarashi) koření
- 150 g palmového cukru
Pad thai:
- rostlinný olej
- 4 vejce „M“
- 16 krevet
- 4 lžíce sekaného česneku
- 4 lžíce sekaného zázvoru
- 1 červená cibule
- 1 balení širokých rýžových nudlí
- 2 lahůdkové cibulky
- 100 g sójových klíčků
- hrst čerstvého koriandru
- 100 g pražených solených arašídů
- smažená šalotka na dozdobení
- 2 limetky
Postup:
Omáčka:
Tamarind pastu (lehce vysušený slisovaný tamarind bez příměsí) namočíme do vody a přivedeme do varu. Tamarind ve vodě rozmícháme a po přejití varem ještě celou směs propasírujeme skrze sítko.
Do hrnce dáme kokosové mléko, rybí omáčku, připravený tamarind, sušenou papriku, šičimi koření a palmový cukr. Přivedeme do varu, vaříme 1–2 minuty a necháme stranou.
Pad thai:
Rýžové nudle namočíme přes noc do studené vody.
Cibuli a lahůdkovou cibulku nakrájíme na nudličky, česnek a zázvor nadrobno a krevety očistíme.
Tip: Jak očistit krevety se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Do rozpálené wok pánve dáme olej, na který vyklepneme vejce, necháme zatáhnout a poté roztrháme naběračkou. Přidáme očištěné krevety, zázvor, česnek, červenou cibuli a nakonec namočené nudle. Ještě krátce zarestujeme a podlijeme omáčkou. Zamícháme a dochutíme lahůdkovou cibulkou, sójovými výhonky a nahrubo natrhaným koriandrem.
Na talíři dozdobíme sójovými klíčky, lahůdkovou cibulkou, koriandrem, arašídy a smaženou šalotkou. Podáváme s limetkou.
Komentáře (0)
zobrazit vše