Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Kokosové mléko, rybí omáčka, tamarindová pasta, palmový cukr a koření tógaraši. Všechny tyto exotické suroviny a ještě mnoho dalších použil šéfkuchař Roman Paulus ve video receptu na výborné thajské pad thai (někdy také phad thai). Naučíte se, jak všechny suroviny správně zkombinovat, abyste si mohli doma dopřát autentickou asijskou kuchyni, i jak pracovat s rýžovými nudlemi a wokem. Pad thai vám zachutná s kuřecím nebo hovězím masem, tofu, zeleninou anebo krevetami, které si pro svůj recept zvolil Roman Paulus.

Recept na pad thai nudle

Potřebujeme:  kovové sítko, wok pánev

Suroviny na 4 porce:

Omáčka:

  • 150 g kokosového mléka
  • 70 g rybí omáčky
  • 150 g tamarindové pasty
  • 300 ml vody
  • 10 g sušené papriky (dle chuti pálivé)
  • 10 g šičimi tógaraši (shichimi togarashi) koření
  • 150 g palmového cukru

Pad thai:

  • rostlinný olej
  • 4 vejce „M“
  • 16 krevet
  • 4 lžíce sekaného česneku
  • 4 lžíce sekaného zázvoru
  • 1 červená cibule
  • 1 balení širokých rýžových nudlí
  • 2 lahůdkové cibulky
  • 100 g sójových klíčků
  • hrst čerstvého koriandru
  • 100 g pražených solených arašídů
  • smažená šalotka na dozdobení
  • 2 limetky

 

Postup:

Omáčka:

Tamarind pastu (lehce vysušený slisovaný tamarind bez příměsí) namočíme do vody a přivedeme do varu. Tamarind ve vodě rozmícháme a po přejití varem ještě celou směs propasírujeme skrze sítko.

Do hrnce dáme kokosové mléko, rybí omáčku, připravený tamarind, sušenou papriku, šičimi koření a palmový cukr. Přivedeme do varu, vaříme 1–2 minuty a necháme stranou.

 

Pad thai:

Rýžové nudle namočíme přes noc do studené vody.

Cibuli a lahůdkovou cibulku nakrájíme na nudličky, česnek a zázvor nadrobno a krevety očistíme.

 

Tip: Jak očistit krevety se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

 

Do rozpálené wok pánve dáme olej, na který vyklepneme vejce, necháme zatáhnout a poté roztrháme naběračkou. Přidáme očištěné krevety, zázvor, česnek, červenou cibuli a nakonec namočené nudle. Ještě krátce zarestujeme a podlijeme omáčkou. Zamícháme a dochutíme lahůdkovou cibulkou, sójovými výhonky a nahrubo natrhaným koriandrem.

Na talíři dozdobíme sójovými klíčky, lahůdkovou cibulkou, koriandrem, arašídy a smaženou šalotkou. Podáváme s limetkou.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.