Zapečené pikantní ústřice s omáčkou barbecue

play Přehrát video recept
Zapečené pikantní ústřice s omáčkou barbecue
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Ústřice patří k luxusním potravinám a zároveň jsou velmi oblíbeným afrodiziakem. Roman Paulus vám v Akademii Lidlu ukáže, jak vaše chutě a smysly ještě více rozpálit. Rozhodl se totiž připravit ústřice s pikantní zeleninovou omáčkou a aromatickou bylinkovou strouhankou. Neváhejte a překvapte jimi svou drahou polovičku.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Na přípravu zapečených pikantních ústřic s omáčkou barbecue potřebujeme: čerstvé ústřice, máslo, česnek, šalotku, kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), barbecue omáčku, tabasco, hrubou mořskou sůl, čerstvou strouhanku, parmezán, čerstvé bylinky, kajenské koření.

Postup:

02.Ústřice i se skořápkou uvaříme v páře (2 – 3 minuty).

03.V rozehřáté pánvi rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájený česnek a šalotku a necháme zpěnit. Přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, kterou předtím zblanšírujeme, a orestujeme. Přidáme barbecue omáčku a pár kapek tabasca.

04.Uvařené ústřice otevřeme a vyjmeme. Skořápky umístíme do servírovací misky s hrubou mořskou solí a naplníme připravenou pikantní omáčkou. Na omáčku umístíme ústřici, posypeme směsí  z čerstvé strouhanky, parmezánu, bylinek a kajenského koření a zapečeme v troubě pod grilem nebo flambovací pistolí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo