Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Profesionál
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
12 500 kJ / 2 988 kcal
Bílkoviny
43,10 g
Tuky
253,30 g
Vláknina
14,50 g
Sůl
3,00 g
Sacharidy
100,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme dosklovata celer nakrájený na kostky, cibuli najemno, řapíkatý celer na kostky, celé stroužky česneku a stonky listové petržele nasekané najemno. Po chvíli přidáme slávky, orestujeme, zastříkneme bílým vinným octem, přidáme oloupaný citron, necháme provařit, přilijeme bílé víno, necháme provařit, přilijeme rybí vývar, přidáme divoké koření, osolíme a vaříme asi 20 minut.
02.Přilijeme smetanu a necháme 5 – 10 minut povařit. Omáčku přecedíme, opět přivedeme k varu, zahustíme francouzským máslem a povaříme. Vmícháme studené máslo, počkáme, až se rozpustí, vlijeme studené mléko a tyčovým mixérem napěníme.
03.Omáčku podáváme s mořským jazykem vařeným na páře, listovým špenátem a opečenými bramborami.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT