Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V hrnci s rozpáleným olejem necháme vyškvařit nakrájenou slaninu. Jakmile je slanina vyškvařená, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu: mrkev, řapíkatý celer, červenou cibuli a na plátky nakrájený česnek a restujeme dozlatova.
Přidáme rajčata, kečup, třtinový cukr a javorový sirup. Jakmile cukr a javorový sirup zkaramelizují, přidáme tekutý kouř a jablečný ocet a necháme krátce provařit. Přidáme kajenské koření, HP omáčku, červené víno, colu, vývar a čerstvý rozmarýn a vaříme alespoň půl hodiny.
Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem a propasírujeme přes sítko s jemnými otvory. Podáváme ke grilovanému masu. Omáčku můžete uchovávat v lednici až několik dní.