Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Profesionál
Ústřice patří k oblíbeným mořským plodům i v našich končinách. Tradičně se podávají syrové s citronem, ale věděli jste však, že se mohou i tepelně upravit? Roman Paulus Vám ukáže, jak připravit zapečené ústřice podávané se špenátovo-rajčatovou směsí a jemnou holandskou omáčkou. Pokud tedy hledáte výjimečný recept na předkrm elegantní večeře, zapečené ústřice jsou správná volba.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Zavřené ústřice necháme 2 – 3 minuty vařit v páře.
02.V pánvi rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a česnek, osolíme, opepříme a chvíli restujeme. Přidáme čerstvé špenátové listy, stáhneme plamen, přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kostičky a orestované piniové oříšky a zamícháme. Přendáme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečnou vodu.
03.Uvařené ústřice otevřeme a vyjmeme vnitřek. Skořápky omyjeme a přendáme na talíř s hrubou mořskou solí. Do jednotlivých skořápek vložíme špenátovou směs, ústřici, přelijeme lžící holandské omáčky a zapečeme pod grilem v troubě nebo pomocí flambovací pistole.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT