Blanšírování
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Blanšírovaná zelenina si uchovává svou barvu, vůní, chuť, křupavou konzistenci a výživové hodnoty. Navíc se skvěle hodí k zamrazení. Je to rovněž způsob, jak zeleninu lehce zbavit těžce stravitelné slupky. Co je vlastně blanšírování? Je to druh tepelného zpracování, při němž zelenina již není syrová, ale ani uvařená. Roman Paulus vám ve svém novém triku ukáže, jak zeleninu k blanšírování připravit, dozvíte se, která zelenina se nejlépe hodí, jak dlouho a v jakém množství vody ji blanšírovat, jak poté zeleninu uchovávat a jak ji využít při přípravě chutných polévek, omáček nebo salátů. Nechte si poradit od našeho šéfkuchaře.

Tagy

Škola vaření

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo