Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Blanšírování

Blanšírovaná zelenina si uchovává svou barvu, vůní, chuť, křupavou konzistenci a výživové hodnoty. Navíc se skvěle hodí k zamrazení. Je to rovněž způsob, jak zeleninu lehce zbavit těžce stravitelné slupky. Co je vlastně blanšírování? Je to druh tepelného zpracování, při němž zelenina již není syrová, ale ani uvařená. Roman Paulus vám ve svém novém triku ukáže, jak zeleninu k blanšírování připravit, dozvíte se, která zelenina se nejlépe hodí, jak dlouho a v jakém množství vody ji blanšírovat, jak poté zeleninu uchovávat a jak ji využít při přípravě chutných polévek, omáček nebo salátů. Nechte si poradit od našeho šéfkuchaře.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

POSTUP


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU