Krém z mascarpone a mini dortíčky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Rychlý, jednoduchý a strašně moc dobrý! Takový je krém ze šlehačky a mascarpone, který připravil šéfkuchař Roman Paulus. Ve video receptu ukazuje, jak správně našlehat smetanu i jak použít želatinu k tomu, aby i tak lehký krém dobře držel tvar. Kromě krému se naučíte naaranžovat jednoduché, ale velmi efektní dortíky z Red Velvet piškotu nebo korpusu ze špenátového těsta. A pokud nejsou dortíky vaše parketa, ukáže vám Roman Paulus to, jak z krému, ovoce a piškotového těsta připravit pohár

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Krém

  • 600 g smetana (33 % tuku)
  • 100 g moučkový cukr
  • 250 g mascarpone
  • 8 g želatina v plátcích

Dortíčky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

14 472 kJ / 3 485 kcal

Bílkoviny

32,00 g

Tuky

314,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,80 g

Sacharidy

120,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Smetanu i mascarpone vyndáme 15 minut předem z lednice, aby měly stejnou pokojovou teplotu. Plátky želatiny namočíme do studené vody.

02.Smetanu s cukrem vyšleháme do tuha, ale dáváme pozor, abychom ji nepřešlehali.

03.Ručně metličkou přimícháme mascarpone a důkladně rozmícháme.

04.Namočenou želatinu rukou vyždímáme, přendáme ji do malého rendlíku a rozpustíme. Přidáme k ní asi dvě lžíce připraveného krému, důkladně rozmícháme a následně přilijeme do zbylého krému. Důkladně promícháme.

Jak připravit mini dortíčky?

05.Připravíme si korpus na red velvet a mechový dort podle triků Kulinářské akademie Lidlu. Krém z mascarpone si nandáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou.

  • Jednoporcový dortík
    • Z korpusu vykrojíme 3 stejně velká kolečka (7–10 cm, vykrajovat můžeme i obyčejnou skleničkou). Na první kolečko naneseme krém, zamáčkneme do něj malé nebo pokrájené ovoce, přiklopíme druhým kolečkem, opět naneseme krém, přidáme ovoce, přiklopíme třetím kolečkem a navrch naposledy ozdobně naneseme krém. Ozdobíme ovocem a posypkou vytvořenou rozdrobením odkrojků korpusu.
  • Dortová jednohubka
    • Z korpusu vykrojíme malé kolečko (asi 4 cm), na které naneseme krém ze sáčku s ozdobnou špičkou. Dozdobíme pokrájeným lesním ovocem a drobenkou z rozdrobeného korpusu.
  • Mechový dezert do skleničky ze zbytků korpusu
    • Do skleničky vrstvíme ovoce, zbytky nalámaného korpusu (zde skvěle zužitkujete odkrojky z dortíků) a krém z mascarpone. Vršek ozdobíme opět ovocem, piškotovou drobenkou a nezapomeneme ani na čokoládové ozdoby a lístky máty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo