Roman Paulus

Vejce Benedikt na 4 způsoby

Pokud chcete překvapit neobvyklou luxusní snídaní, pak je tohle video určené přímo vám. Jak připravit vejce benedikt předvede šéfkuchař Roman Paulus v Kulinářské akademii Lidlu. Nabídne 4 způsoby vajec Benedikt včetně vejce do skla a vegetariánské varianty. Naučí nás i správný způsob přípravy pošírovaných vajec (někdy zvaných „zastřená“). Nachystejte si tedy avokádo, uzeného lososa a anglické muffiny a šup do kuchyně potěšit své blízké ?. Dobrou chuť.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na vejce Benedikt na 4 způsoby

  • 1 × lžíce másla
  • ½ šalotky
  • 1 × hrst baby špenátu
  • 4 × čerstvá vejce „M“
  • ocet
  • 3 × anglické muffiny
  • plátek uzeného lososa
  • plátek šunky
  • ½ avokáda
  • sůl
  • holandská omáčka
  • papírová utěrka

POSTUP

Připravíme holandskou omáčku podle videa Kulinářské akademie Lidlu zde.

V rozehřáté pánvi s máslem osmahneme šalotku, po chvilce přidáme čerstvý listový špenát a osolíme. Krátce promícháme a přendáme na papírovou utěrku okapat.

Vejce rozklepneme do hrnce s vroucí vodou a trochou octa. Vaříme asi 3,5 minuty a v půlce vaření vidličkou či pinzetou otočíme.

Muffiny vodorovně rozkrojíme a opečeme nasucho v rozpálené pánvi.

Avokádo oloupeme na nakrájíme na kostičky.

Tip: Podrobná videa na přípravu pošírovaných/zastřených vajec a domácích anglických muffinů najdete v Kulinářské akademii Lidlu.

 

Vejce Benedikt se špenátem

Na rozpečenou půlku muffinu nandáme orestovaný špenát, pošírované vejce a zalijeme lžící holandské omáčky.

Vejce Benedikt se šunkou

Na rozpečenou půlku muffinu dáme šunku, pošírované vejce a zalijeme lžící holandské omáčky.

Vejce Benedikt s lososem

Na rozpečenou půlku muffinu dáme plátek uzeného lososa, pošírované vejce a zalijeme lžící holandské omáčky.

Vejce Benedikt do skleničky

Do skleničky nandáme kostky avokáda, osolíme, zakryjeme pošírovaným vejcem a zalijeme dvěma lžícemi holandské omáčky. Podáváme s rozpečeným anglickým muffinem a lžičkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU