Strašidelná zábava: halloweenské menu pro děti i dospělé
Doba čtení 3 minut

Strašidelná zábava: halloweenské menu pro děti i dospělé

Blíží se Halloween a s ním děsivě dobrá hostina, na kterou se nezapomíná! Proměňte letos klasické menu ve strašidelné, které pobaví, ale i zachutná.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Základem jsou barvy

Na přípravu hostiny si nachystejte potravinářské barvivo, které ale používejte jen s mírou. V poslední době jsou oblíbené i gelové barvy nebo jedlé fixy, se kterými se snadno pracuje. Vyzkoušet můžete i přírodní barviva jako červenou řepu, mrkev, ředkev, borůvky nebo karamel. V obchodech seženete také vykrajovátka se strašidelnou tématikou, případně dekorace ve formě pavouků, očí, čarodějnických klobouků a podobně. 

Tip: Halloween se neobejde bez dýní, které u vás doma navodí tu správnou atmosféru. Připomeňte si v našem návodu, jak můžete vyřezat dýni a vyrobit z ní halloweenské lucerničky.

Strašidelné těstoviny

V halloweenské verzi můžete připravit i ty nejběžnější z pokrmů. Připomeňte si základní recepty na špagety a proměňte je v nejzábavnější jídlo podzimu. Těstoviny obarvěte potravinářským barvivem, nemusí zůstat jen u jedné barvy, ale namíchat můžete hned několik barev dohromady. A pak si vyhrajte s dekoracemi. Oči na talíři vyrobíte pomocí plátků eidamu nebo vajíček, dozdobit je můžete černými olivami nebo semínky. Krvavý efekt samozřejmě dodá pořádná porce kečupu nebo rajčatové omáčky!

Jiné potraviny ani nemusíte barvit, efektní jsou už samy o sobě. Přečtete si, jak oslavit Halloween s fialovými bramborami, z nichž snadno vykouzlíte fialové chipsy, barevný bramborový salát nebo bramboračku. Snadno se barví i bramborová kaše, která se rychle promění třeba v modrý nebo zelený lektvar. Malé duchy vytvoříte z natvrdo uvařených vajec, která postavíte na seříznutou špičku a vyříznete jim do bílku oči.


Hrátky s těstem i zeleninou

Pomocí dekorací vylepšíte i další jednoduché recepty. Známé caprese stačí naaranžovat tak, že každé rajče pokryjete plátkem mozzarelly, doprostřed umístíte kapičku bazalkového pesta a hned máte strašidelné oko! Vyhrát se dá i se slanými tyčinkami z listového těsta nebo grissini, které snadno proměníte ve strašidelné postavičky. Stačí přidělat malá očička a hned ožijí! Listové tyčinky také zkuste přilepit (pomocí pomazánky) kousky mandlí a hned se promění ve strašidelné prsty. Podobně si můžete vyhrát i s ozdobou quichů nebo pizzy, na kterých pomocí kousků salámu nebo zeleniny vytvoříte veselé i děsivé grimasy. Inspiraci na originální tvary pečiva a takzvané nehousky si můžete připomenout i zde.

Sladké strašení

Fantazii se meze nekladou ani u dezertů. V našem článku si můžete přečíst, jak vyrobit strašidelné cukroví, krvavé cupcaky, jablečné krvavé koleno i ovocné duchy. Strašidelnou hostinu je samozřejmě potřeba řádně zapít čarodějnými lektvary – třeba nazelenalým ananasovým smoothie s avokádem. Tak žádné strachy a užijte si halloweenskou zábavu!



NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU