Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, nasolíme lžící soli a necháme asi 10 minut odležet.
Vodu s 100 ml octa přivedeme do varu a zázvor necháme asi 3 minuty vařit.
Potom scedíme a necháme dobře okapat.
250 g octa, cukr a 6 g soli krátce zahřejeme, aby se cukr a sůl rozpustili.
Okapaný zázvor vložíme do uzavíratelné sklenice a zalijeme horkým nálevem.
Necháme asi 1 týden odležet a můžeme podávat.
Nakládaný zázvor podáváme ideálně k domácímu sushi.
1. díl – Pomůcky a příprava
2. díl – Jak připravit sushi rýži
3. díl – Jak naporcovat tuňáka na sushi
4. díl – Jak naporcovat mořského vlka na sushi
5. díl – Jak naporcovat lososa na sushi
6. díl – Maki sushi
7. díl – Jak nakrájet okurku do sushi
8. díl – Rainbow sushi rolka
9. díl – Sushi rolka s tuňákovým tatarákem