Mascarpone je jemný, krémový sýr, který pochází z Itálie. Použít ho můžete jak při přípravě sladkých, tak slaných pokrmů. Dnes Vám nabízíme recepty na sladké dezerty, ke kterým se určitě budete rádi vracet. První z nich je na bábovku proloženou jemným krémem z mascarpone a smetany a dozdobenou pistáciemi. Pro milovníky ovoce jsme připravili hruškový koláč dochucený mascarpone. Pokud hledáte recept na dezert v opravdovém italském stylu, vyzkoušejte semifreddo s mascarpone, čokoládou, ořechy a medem. Je to nezapomenutelné krémové pokušení!
Jemný prášek z toho nejlepšího zeleného čaje se přidává do dezertů či do zmrzliny nebo si z něj jednoduše připravíte i osvěžující „latté“. Je…
Přemýšlíte, jak si udělat hezký svátek matek? Anebo jak z obyčejného dne udělat sváteční? Dopřejte si pomalou snídani, neboli brunch, který bude…
Začíná být krásně, příroda se pomalu probouzí a to je každoroční znamení, že bychom měli provětrat kuchyň. Ne snad proto, že se to „musí“, ale proto,…