Marcel Ihnačák
Doba přípravy5 hod. 30 min.

Semifreddo s mascarpone, čokoládou a medovými ořechy

Připravte si s námi semifreddo s mascarpone a čokoládou. Neodolatelná chuť!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × mascarpone Lovilio
  • 2 hrsti ořechové směsi Alesto Fine
  • 1 × lžíce medu Marlene
  • 250 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 4 × vrchovaté lžíce krupicového cukru Castello
  • 100 g čokolády Bellarom (obsah kakaa 74 %)
  • 0,5 × citronu (kůra)
  • 4 × žloutky
  • mixér
  • metlička
  • menší forma na srnčí hřbet
  • potravinová fólie
  • pečicí papír

POSTUP

Ořechy vysypeme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme medem a pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Po vychladnutí nahrubo nasekáme.

Smetanu vyšleháme se 2 lžícemi cukru do polotuha, postupně přidáváme mascarpone a vyšleháme dotuha.

Čokoládu nasekáme nožem na menší kousky a s trochou nastrouhané citronové kůry přimícháme ke smetanové směsi (citron předtím důkladně omyjeme). Žloutky a 2 vrchovaté lžíce cukru utřeme do pěny, přidáme ke šlehačce s mascarpone a zlehka ručně promícháme. Směs vlijeme do formy vyložené potravinovou fólií a necháme ztuhnout asi 10 minut v mrazáku.

Takto připravené semifreddo posypeme nasekanými medovými ořechy, důkladně zabalíme do potravinové fólie a dáme alespoň na 5 hodin (nejlépe na noc) zamrazit.

Servírování

Semifreddo podáváme nakrájené na plátky.

Víte, že...

Semifreddo je italský mražený krém, svou konzistencí podobný zmrzlině. Význam slova semifreddo chápeme jako napůl studený či chlazený. Dezert proto necháme před podáváním trochu rozmrazit.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU