Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod. 20 min.

Bábovka s mascarpone

Upečte si bábovku s krémem z mascarpone, zdobenou pistáciemi, tak jak to připravuje Markéta Krajčovičová.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
12

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 6 × vajec
  • 250 g cukru krystal Castello
  • 250 ml rostlinného oleje
  • 150 ml vlažné vody
  • 250 g polohrubé mouky Castello
  • 15 g kypřicího prášku do pečiva Castello
  • 150 g solených a pražených pistácií Alesto
  • máslo (na vymazání)

Krém

  • 750 g mascarpone Italiamo
  • 2 × lžíce cukru moučka Castello
  • 200 ml zakysané smetany Pilos (obsah tuku 18 %)
  • nůž na pečivo
  • kuchyňský robot
  • formu na bábovku (Ø 24 cm)
  • ruční mixér

POSTUP

Těsto

V míse nejprve ušleháme z bílků tuhý sníh. V robotu ušleháme žloutky, cukr a olej. Zpomalíme otáčky a přilejeme vodu. Robota vypneme a přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Promícháme a přisypeme nahrubo nakrájené pistácie (asi 50 g). Nakonec stěrkou opatrně vmícháme sníh z bílků. Připravené těsto nalejeme do máslem vymazané formy a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 50 minut.

Krém

V robotu smícháme mascarpone s cukrem a zakysanou smetanou.

Bábovka s mascarpone

Upečenou bábovku uprostřed rozřízneme. Spodní korpus potřeme 3/4 krému. Poté nahrubo pokrájíme pistácie (asi 50 g) a krém jimi rovnoměrně posypeme. Překryjeme horní částí korpusu a celou bábovku potřeme zbylým krémem. Ten poté ozdobíme zbytkem nahrubo nakrájených pistácií.

Servírování

Bábovku podáváme vychlazenou a nakrájenou na jednotlivé porce.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU