Přejídání našemu zdraví neprospívá. Nejen že většina z nás skončí po svátcích s nějakým kilem navíc, často trpíme zažívacími potížemi – pálí nás žáha, máme nafouklé břicho, ba dokonce trpíme bolestmi.
Všech těch svátečních dobrot se ale nemusíte vzdát. Jen je třeba si jich dopřávat s mírou. Připravili jsme pro vás deset tipů, jak neskončit na pohotovosti se žlučníkovou kolikou:
A co dělat, když jste si naše rady přečetli pozdě a trpíte? Zásada číslo jedna - hodně pít. Zapomeňte však na alkohol a sladké limonády a sáhněte po čisté vodě a bylinkových čajích. Skvělá je máta, meduňka, heřmánek nebo také zázvor. V případě nouze snězte trochu syrového kysaného zelí nebo obyčejný bílý jogurt
Nafouklému břichu uleví anýzový nebo fenyklový čaj, který můžete uvařit i dětem. Pomůže vám i kmín nebo majoránka.
Velmi nepříjemné je také pálení žáhy. Zažehnáte ho vodou s jedlou sodou nebo lžičkou olivového oleje s několika kapkami citronové šťávy. Funguje také banán, vyzkoušejte ho.
Přehnali jste to s alkoholem a je pro vás ráno kruté? Sáhněte po vývaru – bez zeleniny, masa a nudlí, jen čistý vývar vás nakopne.
Hotový zázrak je aloe vera. Pomáhá nejen při dlouhodobých potížích, ale ulevuje i od akutních problémů s pálením žáhy, zácpou i průjmem, nadýmání nebo při překyselení žaludku.
Věříme, že naše rady potřebovat nebudete a užijete si krásné svátky.
Americká kuchyně je kuchyní mnoha národů a vlivů z celého světa, jimž Američané vtiskli neopakovatelný charakter.
Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a jako hlavní příjem potravy jí má asi ¼ obyvatel zeměkoule. A světová produkce stále stabilně stoupá. Víte…
Chcete, aby vaše letní posezení dostalo provensálský šmrnc? Připravte jednoduché olivové tapenády, které vyniknou s pečivem i zeleninou.