Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Klasika v novém kabátku? To je bramborový salát podle Romany Böhmové. Ta ho připravuje z pečených brambor se zakysanou smetanou. Zkuste tuto skvělou variantu jako přílohu.
Energie
2 385 kJ / 573 kcal
Bílkoviny
8,10 g
Tuky
38,10 g
Vláknina
6,50 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
49,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory uvaříme ve slupce. Nejprve je důkladně omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, aby byly ponořené, osolíme a vaříme 10-15 minut, aby byly téměř měkké, ale stále pevné. Poté je slijeme a necháme mírně vychladnout.
02.Uvařené brambory rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a každou lehce rozmáčkněme dnem sklenice nebo misky, aby se rozplácla. Pokapeme olivovým olejem, posypeme tymiánem, osolíme a opepříme.
Brambory můžete ochutit také rozmačkaným česnekem.
03.Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme 25–30 minut dozlatova a dokřupava. V polovině pečení můžeme plech jemně protřást, aby se opekly ze všech stran. Upečené brambory necháme krátce zchladnout.
Jak se připravují rozbité brambory, zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu.
04.Do větší mísy vložíme zakysanou smetanu a majonézu, přidáme najemno nakrájenou červenou cibuli, lahůdkovou cibulku na kolečka (trochu si necháme stranou na ozdobu), dijonskou hořčici a citronovou šťávu, osolíme, opepříme a zamícháme.
05.K připravenému dresinku přidáme natrhané upečené brambory a zlehka promícháme.
06.Podáváme vlažné ozdobené lahůdkovou cibulkou. Hodí se například k lososu s citronovo-bylinkovou krustou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT