Salát z pečených brambor s červenou cibulí

play Přehrát video recept
Salát z pečených brambor s červenou cibulí
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Klasika v novém kabátku? To je bramborový salát podle Romany Böhmové. Ta ho připravuje z pečených brambor se zakysanou smetanou. Zkuste tuto skvělou variantu jako přílohu.


Romana Böhmová

Romana Böhmová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Rozbité brambory:

  • 1 kg brambory typu A
  • extra panenský olivový olej Deluxe
  • čerstvý tymián
  • keramický mlýnek se solí Deluxe
  • keramický mlýnek s pepřem Deluxe

Dresink:

  • 250 g zakysaná smetana Pilos (18 % tuku)
  • 100 g majonéza premium Kania
  • 100 g červená cibule
  • 1 × lahůdková cibulka
  • 30 g dijonská hořčice Kania
  • 15 ml citronová šťáva

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 385 kJ / 573 kcal

Bílkoviny

8,10 g

Tuky

38,10 g

Vláknina

6,50 g

Sůl

2,10 g

Sacharidy

49,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Rozbité brambory: 

01.Brambory uvaříme ve slupce. Nejprve je důkladně omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, aby byly ponořené, osolíme a vaříme 10-15 minut, aby byly téměř měkké, ale stále pevné. Poté je slijeme a necháme mírně vychladnout.

02.Uvařené brambory rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a každou lehce rozmáčkněme dnem sklenice nebo misky, aby se rozplácla. Pokapeme olivovým olejem, posypeme tymiánem, osolíme a opepříme. 

Brambory můžete ochutit také rozmačkaným česnekem. 

03.Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme 25–30 minut dozlatova a dokřupava. V polovině pečení můžeme plech jemně protřást, aby se opekly ze všech stran. Upečené brambory necháme krátce zchladnout.

Jak se připravují rozbité brambory, zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu.

Dresink: 

04.Do větší mísy vložíme zakysanou smetanu a majonézu, přidáme najemno nakrájenou červenou cibuli, lahůdkovou cibulku na kolečka (trochu si necháme stranou na ozdobu), dijonskou hořčici a citronovou šťávu, osolíme, opepříme a zamícháme.

05.K připravenému dresinku přidáme natrhané upečené brambory a zlehka promícháme. 

06.Podáváme vlažné ozdobené lahůdkovou cibulkou. Hodí se například k lososu s citronovo-bylinkovou krustou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo