Losos s citronovo-bylinkovou krustou
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

 Vánoce jsou svátky klidu a nechceme je strávit u sporáku. Proto si připravte rychlý recept Romany Böhmové na lososa s citronovou-bylinkovou krustou se salátem z pečených brambor. 


Romana Böhmová

Romana Böhmová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 2 × lžíce strouhaný parmezán Milbona
  • 2 × lžíce strouhanka Belbake
  • 1 × lžička nastrouhaná citronová kůra
  • 1 × hrst nasekané bylinky (tymián, listová petržel, pažitka)
  • 2 × lžíce extra panenský olivový olej Deluxe
  • 300 g čerstvý losos – filety
  • keramický mlýnek se solí Deluxe
  • keramický mlýnek s pepřem Deluxe

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 112 kJ / 505 kcal

Bílkoviny

34,60 g

Tuky

37,50 g

Vláknina

0,80 g

Sůl

0,40 g

Sacharidy

7,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do mísy vložíme strouhaný parmezán, strouhanku, nastrouhanou citronovou kůru a nasekané bylinky, promícháme a zakápneme olivovým olejem. 

02.Do zapékací mísy vyložené pečicím papírem vložíme filety lososa, které osolíme, opepříme a rovnoměrně na něj navrstvíme krustu. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut (ideálně s teploměrem, kdy teplota ve středu lososa dosáhne 70 °C).

03.Podáváme se salátem z pečených brambor s červenou cibulí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo