Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
25 min.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 062 kJ / 732 kcal
Bílkoviny
49,10 g
Tuky
34,00 g
Vláknina
3,00 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
57,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z toastového chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme na kostičky, petrželku a tymián nasekáme nadrobno. Chléb a bylinky zpracujeme v kuchyňském robotu sekacím nožem. Bylinky vzniklou strouhanku krásně provoní. V případě, že nemáme potřebný nástavec na kuchyňský robot, můžeme použít i klasickou strouhanku, kterou smícháme s nasekanými bylinkami.
02.Z kapra připravíme filety a maso pokrájíme na tenké proužky. Dáváme pozor, abychom neprořízli kůži. Tímto způsobem narušíme drobné kostičky v mase a při jídle se nemusíme bát, že nám kost zůstane v krku. Filety naporcujeme, osolíme z obou stran a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a bylinkové strouhance. Při obalování dáváme pozor, aby nám nakrájené maso drželo pohromadě. Filety smažíme pomalu na rostlinném oleji naředěném přepuštěným máslem v poměru 1:1. Kapr tak bude mít lahodnou máslovou chuť.
03.Na talíř dáme smaženého kapra a ozdobíme měsíčky citronu. Podáváme s bramborovým salátem.
Přepuštěné máslo, neboli ghee, je vyškvařený máslový tuk. Připravuje se pomalým převařováním másla. Více se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT