Vánoční kapr s bylinkovou strouhankou

play Přehrát video recept
Vánoční kapr s bylinkovou strouhankou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 31×
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

25 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Tradice v moderním kabátu - to je vánoční kapr ve strouhance s bylinkami. 

Tagy

Vánoce

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Bylinková strouhanka

  • 200 g toastového chleba (nebo strouhanky Castello)
  • 1 × hrst čerstvé petrželky
  • 3 × větvičky čerstvého tymiánu (jenom lístky)

Vánoční kapr

  • 800 g čerstvých kapřích filetů (nebo celého kapra, přičemž porcí bude víc)
  • 150 g hladké mouky Castello
  • 2 × vejce
  • sůl
  • rostlinný olej Promienna
  • přepuštěné máslo na smažení
  • 1 × citron

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 062 kJ / 732 kcal

Bílkoviny

49,10 g

Tuky

34,00 g

Vláknina

3,00 g

Sůl

2,10 g

Sacharidy

57,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Bylinková strouhanka

01.Z toastového chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme na kostičky, petrželku a tymián nasekáme nadrobno. Chléb a bylinky zpracujeme v kuchyňském robotu sekacím nožem. Bylinky vzniklou strouhanku krásně provoní. V případě, že nemáme potřebný nástavec na kuchyňský robot, můžeme použít i klasickou strouhanku, kterou smícháme s nasekanými bylinkami.

Vánoční kapr

02.Z kapra připravíme filety a maso pokrájíme na tenké proužky. Dáváme pozor, abychom neprořízli kůži. Tímto způsobem narušíme drobné kostičky v mase a při jídle se nemusíme bát, že nám kost zůstane v krku. Filety naporcujeme, osolíme z obou stran a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a bylinkové strouhance. Při obalování dáváme pozor, aby nám nakrájené maso drželo pohromadě. Filety smažíme pomalu na rostlinném oleji naředěném přepuštěným máslem v poměru 1:1. Kapr tak bude mít lahodnou máslovou chuť.

Servírování

03.Na talíř dáme smaženého kapra a ozdobíme měsíčky citronu. Podáváme s bramborovým salátem.

Přepuštěné máslo, neboli ghee, je vyškvařený máslový tuk. Připravuje se pomalým převařováním másla. Více se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo