Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z toastového chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme na kostičky, petrželku a tymián nasekáme nadrobno. Chléb a bylinky zpracujeme v kuchyňském robotu sekacím nožem. Bylinky vzniklou strouhanku krásně provoní. V případě, že nemáme potřebný nástavec na kuchyňský robot, můžeme použít i klasickou strouhanku, kterou smícháme s nasekanými bylinkami.
Z kapra připravíme filety a maso pokrájíme na tenké proužky. Dáváme pozor, abychom neprořízli kůži. Tímto způsobem narušíme drobné kostičky v mase a při jídle se nemusíme bát, že nám kost zůstane v krku. Filety naporcujeme, osolíme z obou stran a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a bylinkové strouhance. Při obalování dáváme pozor, aby nám nakrájené maso drželo pohromadě. Filety smažíme pomalu na rostlinném oleji naředěném přepuštěným máslem v poměru 1:1. Kapr tak bude mít lahodnou máslovou chuť.
Na talíř dáme smaženého kapra a ozdobíme měsíčky citronu. Podáváme s bramborovým salátem.
Tip: Přepuštěné máslo, neboli ghee, je vyškvařený máslový tuk. Připravuje se pomalým převařováním másla. Více se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.