Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
20 min.
Obtížnost
Pokročilý
Ať už k snídani nebo jako menší večeři, na pošírovaných vejcích s holandskou omáčkou a lanýži si jistojistě pochutnáte. Připravte si tento gurmánský zážitek podle receptu Riccarda Lucqueho.
Energie
4 515 kJ / 1 091 kcal
Bílkoviny
34,15 g
Tuky
96,39 g
Vláknina
2,18 g
Sůl
3,47 g
Sacharidy
21,69 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Připravíme vodní lázeň – mísu položíme nad páru, přidáme do ní žloutky a začneme šlehat.
02.Za stálého šlehání postupně přiléváme přepuštěné máslo. Dochutíme octem, citronovou šťávou a solí. Přidáme pár kapek lanýžového oleje a vyšleháme do pěny (konzistence podobná zabaglione), teplota vajec nesmí přesáhnout 65 °C. Uchováme v teple.
03.Připravíme pošírovaná vejce. Ve větším hrnci přivedeme osolenou vodu k varu. Vytvoříme jemný vír a opatrně do něj vložíme rozklepnuté vejce. Vaříme 2,5–3 minuty, poté jemně vyjmeme.
Video, v němž vás naučíme připravovat pošírovaná vejce, najdete v Kulinářské akademii Lidlu.
04.Na opečený chléb rozetřeme bílý a černý lanýžový krém a přidáme paštiku. Navrch položíme pošírovaná vejce, přelijeme lžící lanýžové holandské omáčky a ozdobíme snítkou tymiánu.
Patříte mezi milovníky lanýžů? Můžete použít paštiku s lanýžem Deluxe.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT