Hovězí guláš
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Ochutnejte výborný hovězí guláš podle Romana Pauluse. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g předního hovězího masa Řezníkova čerstvá porce
  • 400 g cibule
  • 100 g vepřového sádla Pikok
  • sůl s jódem Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 g Šumavského bochníku nebaleného (asi 2 dny starý chléb)
  • 2 × lžíce rajčatového protlaku Kania
  • 1 l silného hovězího vývaru
  • 3 × lžíce sladké mleté papriky Kania
  • celý kmín Kania
  • 5 × stroužků česneku
  • majoránka Kania
  • rostlinný olej Vita D´or
  • červená paprika
  • červená cibule
  • lahůdková cibulka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 287 kJ / 786 kcal

Bílkoviny

51,40 g

Tuky

50,80 g

Vláknina

6,10 g

Sůl

5,50 g

Sacharidy

30,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na 70 g vepřového sádla do zlatohněda (asi 5 minut). Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme k cibuli a restujeme dalších 5 minut, aby se maso zatáhlo. Přidáme rajčatový protlak, zarestujeme, přilijeme trochu vývaru a zaprášíme sladkou paprikou. Krátce restujeme a podlijeme trochou vývaru. Přidáme kmín, na kostičky nakrájený chléb opečený na zbylých 30 g sádla, přilijeme zbylý vývar tak, aby bylo maso lehce ponořené a přidáme prolisovaný česnek. Guláš dusíme pod poličkou asi 1,5 hodiny.

02.V pánvi opečeme na troše oleje na větší kousky nakrájenou červenou papriku, červenou cibuli a lahůdkovou cibulku. Do hotového guláše přidáme majoránku.

Servírování

03.Guláš servírujeme do misky nebo hlubšího talíře, ozdobíme orestovanou paprikou, červenou cibulí a lahůdkovou cibulkou. Jako příloha se hodí knedlíky, noky, špecle nebo jednoduše chleba.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo