Čočka je všestranná luštěnina, která se výborně hodí k masu i rybě. Má kvalitní výživové hodnoty, a proto bychom na ni neměli během vaření zapomínat. Jako příloha k masu je ideální. Vyzkoušejte náš recept na vepřovou pečeni se šalvějí, schwarzwaldskou šunkou a čočkou nebo pečenou kachnu s dušenou čočkou. Nezapomínáme ani na milovníky ryb, pro které máme pečené filety z lososa s čočkovým ragú. Nechte si chutnat!
Zužitkovat zbytky zeleniny a vyrobit třeba domácí hnojivo? I takto můžete šetřit nejen planetu, ale i vlastní peněženku.
Najdete ho na jídelním lístku snad každé restaurace, připravuje se při různých příležitostech, rádi ho sbalíme jako svačinu na cesty, děti ho milují.…
Zimní období patří zabíjačkám. Měli jste možnost zažít pravou zabíjačku? V následujících řádcích se na jednu „vydáme“, možná se dozvíte i něco, o čem…