Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kachnu den předem omyjeme, osušíme, důkladně nasolíme a necháme v lednici odležet. Druhý den vložíme do pekáče, opepříme, podlijeme asi 200 ml vody, pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 3 hodiny dokřupava. Podle potřeby podléváme vodou. Upečenou kachnu naporcujeme.
Omytou a očištěnou zeleninu (mrkev, petržel, cibuli a česnek) nakrájíme na menší kostky. V rozpáleném hrnci orestujeme na troše olivového oleje nakrájenou zeleninovou směs. Přidáme bobkové listy, čerstvé bylinky svázané provázkem, osolíme a opepříme. Ochucenou zeleninu dusíme asi 5 minut. Poté přidáme propláchnutou čočku a rajčata z plechovky. Promícháme a podlijeme teplým zeleninovým vývarem. Vaříme doměkka asi 20 minut (dáváme pozor, aby se čočka nerozvařila). Podle potřeby podléváme vývarem tak, aby se směs nepřipálila, ale nebyla příliš řídká. Před dokončením přidáme máslo a bílý vinný ocet. Ze směsi vybereme bobkové listy a svazek bylinek. Přidáme asi 2 lžíce nadrobno nasekané listové petržele a vše lehce promícháme.
Omytou a osušenou rukolu dáme do misky a pokapeme citronovou šťávou, trochou olivového oleje, osolíme a opepříme. Zlehka promícháme.
Pečenou kachnu podáváme s dušenou čočkou a lehkým salátem z rukoly.