Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Čočku namočíme přes noc do studené vody a před zpracováním scedíme. Kořenovou zeleninu s cibulí očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme nejprve kořenovou zeleninu, a jakmile trochu změkne, přidáme i cibuli. Směs pokapeme balsamicem a necháme zredukovat. Když se ocet vyvaří, přidáme scezenou čočku, promícháme a podlijeme vývarem. Čočku vaříme doměkka, podle potřeby 20 až 25 minut. Ještě před úplným změknutím čočku zahustíme francouzským máslem (směs másla a mouky v poměru 1:1) a necháme alespoň 15 minut provařit. Dochutíme solí, nastrouhanou citronovou kůrou a nadrobno nakrájenou mátou.
Maso osolíme, opepříme a na každý plátek položíme 1 až 2 lístky šalvěje. Poté zabalíme do schwarzwaldské šunky a propíchneme špejlí. Vepřovou pečeni opékáme z obou stran na rozpálené pánvi s olivovým olejem dozlatova. Výpek z masa můžeme použít na dochucení čočky.
Z vepřové pečeně vyndáme špejle a servírujeme na talíři s čočkou. Vše pokapeme olivovým olejem a ozdobíme mátou.