Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Čočku namočíme do vody minimálně na 2 hodiny před začátkem vaření. Cibuli a 2 stroužky česneku nakrájíme najemno, kořenovou zeleninu na kostičky. V hrnci rozpálíme olej, orestujeme cibuli a česnek. Přidáme zeleninu a dál restujeme. Přidáme scezenou čočku a podlijeme vývarem. Čočku vaříme skoro doměkka, poté zahustíme jíškou, kterou připravíme z 1 lžíce másla a mouky, a vaříme alespoň 10 minut. Hotovou čočku ochutíme balzamikem, cukrem, solí, pepřem, čerstvou citronovou kůrou a nakonec přidáme čerstvě nasekanou mátu. Před podáváním zjemníme lžící másla.
Filety z lososa omyjeme, odstraníme šupiny z kůže, osolíme a opepříme z obou stran. Stranu s kůží lehce posypeme moukou a dáme opéct do rozpáleného oleje na 3-4 minuty. Přidáme zbylý rozdrcený česnek a tymián. Filety otočíme a krátce opečeme z druhé strany. Stáhneme z ohně a filety necháme ještě pomalu dopéct. Losos se nesmí propéct úplně, aby zůstal šťavnatý. Před podáváním filety ještě pokapeme čerstvou citronovou šťávou.