Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Jen obtížně byste v kuchyni hledali větší pochoutku, než jakou je zvěřina. Šéfkuchař Roman Paulus proto natočil video recept na kančí guláš, jehož základem je voňavý zauzený špek restovaný s cibulí. V receptu na zvěřinový guláš zjistíte, proč byste měli přidávat česnek a mletou papriku až v závěru restování, i to, jak vykouzlit dokonalou chuť přidáním červeného vína nebo brusinek. Na závěr stačí guláš už jen zahustit (nejlépe nastrouhanou bramborou) a podávat. Pochutnáte si na něm například s karlovarským knedlíkem, ale klidně i jen s plátkem čerstvého chleba.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 880 kJ / 449 kcal
Bílkoviny
41,90 g
Tuky
16,50 g
Vláknina
3,70 g
Sůl
2,90 g
Sacharidy
23,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci vyškvaříme uzený špek nakrájený na kostičky. Přidáme pokrájenou cibuli a restujeme dozlatova. Následně přidáme maso nakrájené na kostky, osolíme, opepříme, ochutíme plátky česneku a celý základ asi 2 minuty opékáme. Doplníme rajčaty a mletou paprikou.
02.Podlijeme červeným vínem, přidáme divoké koření (celý pepř, nové koření a bobkový list) svázané v plátýnku a necháme provařit. Podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka.
Do plátýnka zkuste zabalit i 5 kuliček jalovce.
03.V okamžiku, kdy je maso měkké, přidáme najemno nastrouhané brambory a vaříme do rozvaření.
Brambory guláš přirozeně a bezlepkově zahustí.
04.Podáváme s karlovarskými knedlíky s jáhlami. Na talíři můžeme také vylepšit syrovou cibulí a ozdobíme lístky petržele.
Jako příloha jsou vhodné i chlupaté, preclíkové nebo karlovarské knedlíky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT