Preclíkový knedlík
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 15 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Louhované preclíky jsou skvělé i jen tak, ale když jich někdy omylem nakoupíte příliš, nevyhazujte je a namísto toho z nich připravte skvělé vařené knedlíky! Šéfkuchař Roman Paulus má úžasný recept na preclíkové knedlíky, který zvládnete levou zadní. Budete k tomu potřebovat samozřejmě preclíky namočené v mléce a pár dalších surovin, mezi které patří i petržel nebo na másle restovaná šalotka. Samotné knedlíky pak můžete uvařit v potravinářské fólii na páře nebo ve fólii a alobalu ve vroucí vodě. Skvěle se budou hodit k vašemu oblíbenému masu a představují ideální přílohu ke zvěřině.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

1 dávka = 3 šišky

  • 4 × preclík
  • 300 ml plnotučné mléko
  • 50 g máslo
  • 100 g šalotka
  • sůl
  • pepř
  • 1 × špetka muškátový oříšek
  • 10 g listová petržel
  • 3 × vejce „M“

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 186 kJ / 283 kcal

Bílkoviny

10,10 g

Tuky

12,70 g

Vláknina

1,90 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

34,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Preclíky nakrájíme na kostky, přelijeme vlažným mlékem a necháme asi 20 minut odstát. 

02.Šalotku nakrájíme najemno a zlehka orestujeme v pánvi s rozehřátým máslem.

Starší vysušené preclíky budou potřebovat více mléka, než čerstvé. Množství mléka tedy můžete lehce poupravit.

03.Namočené pečivo osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek, vejce, orestovanou šalotku s máslem, důkladně promícháme a necháme asi 20 minut odležet.

04.Následně tuto hmotu zabalíme do kuchyňské fólie, zakroutíme konce a propícháme případné bublinky. Poté zabalíme ještě do alobalu.

05.Takto připravené knedlíky vaříme na mírném plameni ve vodě pod pokličkou asi 25 minut.

Pokud vaříte knedlíky v páře, můžete vynechat alobal.

06.Preclíkový knedlík představuje ideální přílohu ke zvěřinovému ragú, srnčímu/jelenímu na smetaně s brusinkami nebo liškám na smetaně z Kulinářské akademie Lidlu. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo