Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 15 min.

Preclíkový knedlík

Louhované preclíky jsou skvělé i jen tak, ale když jich někdy omylem nakoupíte příliš, nevyhazujte je a namísto toho z nich připravte skvělé vařené knedlíky! Šéfkuchař Roman Paulus má úžasný recept na preclíkové knedlíky, který zvládnete levou zadní. Budete k tomu potřebovat samozřejmě preclíky namočené v mléce a pár dalších surovin, mezi které patří i petržel nebo na másle restovaná šalotka. Samotné knedlíky pak můžete uvařit v potravinářské fólii na páře nebo ve fólii a alobalu ve vroucí vodě. Skvěle se budou hodit k vašemu oblíbenému masu a představují ideální přílohu ke zvěřině.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

1 dávka = 3 šišky

  • 4 × preclík
  • 300 ml plnotučné mléko
  • 50 g máslo
  • 100 g šalotka
  • sůl
  • pepř
  • 1 × špetka muškátový oříšek
  • 10 g listová petržel
  • 3 × vejce „M“
  • potravinová fólie
  • alobal

POSTUP

Preclíky nakrájíme na kostky, přelijeme vlažným mlékem a necháme asi 20 minut odstát. 

Šalotku nakrájíme najemno a zlehka orestujeme v pánvi s rozehřátým máslem.

Tip: Starší vysušené preclíky budou potřebovat více mléka, než čerstvé. Množství mléka tedy můžete lehce poupravit.

Namočené pečivo osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek, vejce, orestovanou šalotku s máslem, důkladně promícháme a necháme asi 20 minut odležet.

Následně tuto hmotu zabalíme do kuchyňské fólie, zakroutíme konce a propícháme případné bublinky. Poté zabalíme ještě do alobalu.

Takto připravené knedlíky vaříme na mírném plameni ve vodě pod pokličkou asi 25 minut.

Tip: Pokud vaříte knedlíky v páře, můžete vynechat alobal.

Preclíkový knedlík představuje ideální přílohu ke zvěřinovému ragú, srnčímu/jelenímu na smetaně s brusinkami nebo liškám na smetaně z Kulinářské akademie Lidlu. 

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 322 kcal, 11 g bílkovin, 40 g sacharidů, 13 g tuků

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU