Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod. 15 min.
Obtížnost
Profesionál
Louhované preclíky jsou skvělé i jen tak, ale když jich někdy omylem nakoupíte příliš, nevyhazujte je a namísto toho z nich připravte skvělé vařené knedlíky! Šéfkuchař Roman Paulus má úžasný recept na preclíkové knedlíky, který zvládnete levou zadní. Budete k tomu potřebovat samozřejmě preclíky namočené v mléce a pár dalších surovin, mezi které patří i petržel nebo na másle restovaná šalotka. Samotné knedlíky pak můžete uvařit v potravinářské fólii na páře nebo ve fólii a alobalu ve vroucí vodě. Skvěle se budou hodit k vašemu oblíbenému masu a představují ideální přílohu ke zvěřině.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 186 kJ / 283 kcal
Bílkoviny
10,10 g
Tuky
12,70 g
Vláknina
1,90 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
34,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Preclíky nakrájíme na kostky, přelijeme vlažným mlékem a necháme asi 20 minut odstát.
02.Šalotku nakrájíme najemno a zlehka orestujeme v pánvi s rozehřátým máslem.
Starší vysušené preclíky budou potřebovat více mléka, než čerstvé. Množství mléka tedy můžete lehce poupravit.
03.Namočené pečivo osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek, vejce, orestovanou šalotku s máslem, důkladně promícháme a necháme asi 20 minut odležet.
04.Následně tuto hmotu zabalíme do kuchyňské fólie, zakroutíme konce a propícháme případné bublinky. Poté zabalíme ještě do alobalu.
05.Takto připravené knedlíky vaříme na mírném plameni ve vodě pod pokličkou asi 25 minut.
Pokud vaříte knedlíky v páře, můžete vynechat alobal.
06.Preclíkový knedlík představuje ideální přílohu ke zvěřinovému ragú, srnčímu/jelenímu na smetaně s brusinkami nebo liškám na smetaně z Kulinářské akademie Lidlu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT