Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Ragú z divočáka s liškami na česneku

Co takhle masové ragú s těstovinami a čerstvými houbami k večeři? Když navíc použijete mletou kančí krkovici, lahodné lišky, kořenovou zeleninu, dobré červené víno, voňavé koření a parmezán dostanete osvědčený recept z divočáka, na který budete ještě dlouho vzpomínat. Šéfkuchař Roman Paulus vám ve videu Kulinářské akademie Lidlu ukáže, jak na to. Prozradí i triky jako, jaké koření se k divočině hodí, jak dlouho divoké prase vařit a čím kančí ragú podlít. Pokud se vám do ruky dostalo mleté maso z divokého prasete, už máte jasno, jak ho zpracovat. A pokud ne, nemusíte zoufat, protože recept můžete připravit i z klasického vepřového ?. Dobrou chuť.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na ragú z divočáka s liškami na česneku

  • extra panenský olivový olej
  • 65 g mrkve
  • 65 g petržele
  • 70 g celeru
  • 50 g červené šalotky
  • 400 g mleté kančí krkovice
  • sůl
  • pepř
  • 100 g sekaných oloupaných rajčat
  • 2× bobkové listy
  • 4× kuličky celého černého pepře
  • 1× kulička nového koření
  • větvička čerstvého rozmarýnu
  • svazek čerstvého tymiánu
  • 100 ml červeného vína
  • 250 ml omáčky demi-glace
  • 350 g vařených těstovin
  • 4× stroužky česneku
  • 200 g čerstvých lišek
  • čerstvá listová petržel
  • hoblinky parmezánu na ozdobu

POSTUP

Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, po chvíli přidáme najemno nasekanou šalotku, následně nahrubo mleté kančí maso, sůl a pepř. Po důkladném orestování přidáme sekaná rajčata, koření (bobkový list, celý pepř, nové koření) zabalené v plátýnku, provázkem svázané bylinky (rozmarýn a tymián), červené víno a necháme asi 5 minut vařit.

Přidáme omáčku demi-glace a dusíme do měkka podle potřeby 1-2 hodiny.

TIP: Jak připravit vývar demi-glace se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.

Mezitím si dle návodu uvaříme těstoviny a orestujeme lišky na olivovém oleji, ochucenými česnekem, špičkami rozmarýnu, solí a pepřem.

Hotovou masovou směs smícháme s vařenými těstovinami a nasekanou čerstvou listovou petrželí. Podáváme ve velké míse spolu s houbami a posypané hoblinkami parmezánu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU