Roman Paulus

Karlovarské knedlíky

Karlovarský knedlík patří k tradičním přílohám české kuchyně, který se nejčastěji podává k omáčkám, ke guláši, vepřové se zelím, ale i k dušeným masům. Jejich výhodou je především snadná a rychlá příprava. Do karlovarských knedlíků se nepřidává žádná mouka, základ tvoří bílé pečivo. Knedlíky navíc voní máslem a také listovou petrželí a muškátovým oříškem, kterými těsto Roman Paulus ochucuje.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Karlovarské knedlíky

  • 400 g staršího bílého pečiva (housky)
  • 250 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 150 g másla
  • 4 vejce „M“
  • muškátový oříšek
  • listová petržel
  • sůl

POSTUP


Pečivo nakrájené na kostičky osolte, přidejte nasekanou listovou petržel, muškátový oříšek, přelijte vlažným mlékem a rozpuštěným máslem a promíchejte. Přidejte žloutky a sníh z bílků a lehce zamíchejte. Takto připravené těsto vložte na 5 minut do lednice.

Těsto naneste na potravinovou fólii, zabalte, po stranách utáhněte a ještě zabalte do alobalu. Vložte do vroucí vody a vařte podle velikosti asi 20 minut. V polovině vaření knedlíky otočte, aby se provařily. Podávejte nakrájené na plátky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU