Zadělávané dršťky s paprikovou klobásou

play Přehrát video recept
Zadělávané dršťky s paprikovou klobásou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hovězí dršťky se nejčastěji používají při vaření polévky, ale celkem snadno z nich připravíte i chutné hlavní jídlo. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na zadělávané dršťky s pikantní klobásou. Zjistíte, jak připravit základ – tedy na sádle orestovanou cibuli s klobásou, jak správně celý pokrm zahustit i jaké koření k dršťkám přidat. Podávat můžete stejně jako Roman Paulus s hrnečkovým knedlíkem, ale pochutnáte si třeba i s chlupatým, karlovarským, anebo jen tak s několika krajíci chleba.

Tagy

Skromně a skvěle

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lžíce sádlo Pikok
  • 1 × větší cibule
  • 100 g uherská klobása pikant Pikok
  • 1,5 × lžíce hladká mouka Belbake
  • 500 ml hovězí vývar
  • 600 g vařené hovězí dršťky Řezníkova čerstvá porce
  • 250 ml čerstvá smetana (33 % tuku) Pilos
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 1 × lžíce drhnutá majoránka Kania
  • 5 g listová petržel
  • hrnečkové knedlíky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 409 kJ / 579 kcal

Bílkoviny

31,30 g

Tuky

46,30 g

Vláknina

1,10 g

Sůl

3,90 g

Sacharidy

10,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V hrnci s rozpáleným sádlem dosklovata osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme na menší kostky nakrájenou klobásu, krátce restujeme a zaprášíme hladkou moukou. Krátce na to zalijeme hovězím vývarem, dobře rozmícháme a alespoň 10 minut provaříme.

Jak připravit domácí hovězí vývar zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Do základu přidáme vařené a propláchnuté hovězí dršťky, zjemníme smetanou, ochutíme pepřem, majoránkou a opatrně i solí. Necháme ještě asi 5 minut vařit, ochutnáme a dle potřeby dochutíme.

03.Nakonec vmícháme čerstvě nasekanou listovou petržel.

04.Podáváme ideálně s hrnečkovým knedlíkem a ozdobíme lístkem petržele.

Jak připravit domácí hrnečkový knedlík zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo