Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Hovězí dršťky se nejčastěji používají při vaření polévky, ale celkem snadno z nich připravíte i chutné hlavní jídlo. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na zadělávané dršťky s pikantní klobásou. Zjistíte, jak připravit základ – tedy na sádle orestovanou cibuli s klobásou, jak správně celý pokrm zahustit i jaké koření k dršťkám přidat. Podávat můžete stejně jako Roman Paulus s hrnečkovým knedlíkem, ale pochutnáte si třeba i s chlupatým, karlovarským, anebo jen tak s několika krajíci chleba.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 409 kJ / 579 kcal
Bílkoviny
31,30 g
Tuky
46,30 g
Vláknina
1,10 g
Sůl
3,90 g
Sacharidy
10,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci s rozpáleným sádlem dosklovata osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme na menší kostky nakrájenou klobásu, krátce restujeme a zaprášíme hladkou moukou. Krátce na to zalijeme hovězím vývarem, dobře rozmícháme a alespoň 10 minut provaříme.
Jak připravit domácí hovězí vývar zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Do základu přidáme vařené a propláchnuté hovězí dršťky, zjemníme smetanou, ochutíme pepřem, majoránkou a opatrně i solí. Necháme ještě asi 5 minut vařit, ochutnáme a dle potřeby dochutíme.
03.Nakonec vmícháme čerstvě nasekanou listovou petržel.
04.Podáváme ideálně s hrnečkovým knedlíkem a ozdobíme lístkem petržele.
Jak připravit domácí hrnečkový knedlík zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT