Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Zadělávané dršťky s paprikovou klobásou

Hovězí dršťky se nejčastěji používají při vaření polévky, ale celkem snadno z nich připravíte i chutné hlavní jídlo. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na zadělávané dršťky s pikantní klobásou. Zjistíte, jak připravit základ – tedy na sádle orestovanou cibuli s klobásou, jak správně celý pokrm zahustit i jaké koření k dršťkám přidat. Podávat můžete stejně jako Roman Paulus s hrnečkovým knedlíkem, ale pochutnáte si třeba i s chlupatým, karlovarským, anebo jen tak s několika krajíci chleba.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lžíce sádlo Pikok
  • 1 × větší cibule
  • 100 g uherská klobása pikant Pikok
  • 1,5 × lžíce hladká mouka Belbake
  • 500 ml hovězí vývar
  • 600 g vařené hovězí dršťky Řezníkova čerstvá porce
  • 250 ml čerstvá smetana (33 % tuku) Pilos
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 1 × lžíce drhnutá majoránka Kania
  • 5 g listová petržel
  • hrnečkové knedlíky

POSTUP

V hrnci s rozpáleným sádlem dosklovata osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme na menší kostky nakrájenou klobásu, krátce restujeme a zaprášíme hladkou moukou. Krátce na to zalijeme hovězím vývarem, dobře rozmícháme a alespoň 10 minut provaříme.

Tip: Jak připravit domácí hovězí vývar zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Do základu přidáme vařené a propláchnuté hovězí dršťky, zjemníme smetanou, ochutíme pepřem, majoránkou a opatrně i solí. Necháme ještě asi 5 minut vařit, ochutnáme a dle potřeby dochutíme.

Nakonec vmícháme čerstvě nasekanou listovou petržel.

Podáváme ideálně s hrnečkovým knedlíkem a ozdobíme lístkem petržele.

Tip: Jak připravit domácí hrnečkový knedlík zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez přílohy): 545 kcal, 31 g bílkovin, 8 g sacharidů, 43 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.