Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Hrnečkové knedlíky

Hrnečkové knedlíky jsou další variantou, jak připravit tradiční českou přílohu. Roman Paulus přidal do svého receptu šunku a žampiony. Hrnečkové knedlíky se hodí ke svíčkové, rajské nebo koprové omáčce či vepřové pečeni. Jak na jejich přípravu, se dozvíte v následujícím videu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Hrnečkové knedlíky

  • 4 bílé housky
  • 50 g másla
  • 50 g delikatesní šunky
  • hrst čerstvé listové petržele
  • sůl
  • 2 hrnky hrubé mouky + na vysypání hrnečků
  • 2 hrnky čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 2 vejce “M“
  • 50 g žampionů
  • 1/2 lžíce vepřového sádla

POSTUP

Housky nakrájejíme na menší kostky, osmažíme na másle a přendáme do mísy. K housce přidáme šunku nakrájenou na kostičky, sekanou listovou petržel a osolíme. Z mouky, mléka a žloutků připravíme hladké těsto. Žampiony nakrájené na kostičky krátce orestujeme v pánvi s rozehřátým sádlem, přidáme k housce a přelijeme připraveným těstem. Z bílků ušleháme sníh a přidáme do těsta.

Hrnečky vymažeme sádlem, vysypeme hrubou moukou a naplníme připraveným těstem asi 2 cm pod okraj. Poté vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme pod pokličkou asi 25 minut. Knedlíky vyklopíme z hrnečku a nakrájíme na plátky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU