Vepřové po znojemsku z kotlíku
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

K létu patří kromě grilování i rozdělávání klasického táborového ohně, opékání buřtů a vaření kotlíkových specialit. Většina z vás si pod nimi asi představí hlavně různé druhy guláše, ale v kotlíku nad ohněm se dají snadno připravit i tradiční české omáčky. O tom vás přesvědčí šéfkuchař Roman Paulus, který usedl k ohništi a natočil video recept na kotlíkovou znojemskou z vepřové plece. Sami uvidíte, že to je jednoduché! A pokud zrovna neplánujete posedávat kolem ohně, podle stejného receptu si vepřovou znojemskou omáčku můžete připravit jednoduše i doma na plotně.

Tagy

Skromně a skvěle

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g vepřového sádla Pikok
  • 3 × větší cibule
  • 800 × vepřové plece Řezníkova čerstvá porce
  • 2 × lžíce plnotučné hořčice Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 3 × lžíce hladké mouky Belbake
  • 20 × kuliček nového koření Kania
  • 50 × kuliček černého pepře Kania
  • 10 × bobkových listů Kania
  • 1 l vepřového vývaru
  • 200 g nakládaných okurek Cornichos Premium Freshona
  • 50 ml láku z okurek
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • čerstvý chléb Pekařův bochník

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 298 kJ / 788 kcal

Bílkoviny

47,30 g

Tuky

55,40 g

Vláknina

4,00 g

Sůl

6,10 g

Sacharidy

25,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V rozehřátém kotlíku se sádlem orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme maso nakrájené na kostky a krátce zarestujeme. Ochutíme hořčicí, solí, zaprášíme moukou a krátce opražíme. Podlijeme vývarem, přidáme divoké koření (bobkový list, černý pepř a nové koření) zabalené v plátýnku a dusíme do změknutí masa asi 45 min.

Více o divokém koření se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Do omáčky s uvařeným masem přidáme nakrájené nakládané okurky a krátce prohřejeme. Pokud se nám omáčka zdá málo kyselá, přidáme i lák z okurek.

03.Servírujeme v hlubokém talíři, zasypané nakrájenou lahůdkovou cibulkou s čerstvým chlebem.

Jak připravit jednoduchý domácí chléb se dozvíte v receptu Kulinářské akademie Lidlu. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo