Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
K létu patří kromě grilování i rozdělávání klasického táborového ohně, opékání buřtů a vaření kotlíkových specialit. Většina z vás si pod nimi asi představí hlavně různé druhy guláše, ale v kotlíku nad ohněm se dají snadno připravit i tradiční české omáčky. O tom vás přesvědčí šéfkuchař Roman Paulus, který usedl k ohništi a natočil video recept na kotlíkovou znojemskou z vepřové plece. Sami uvidíte, že to je jednoduché! A pokud zrovna neplánujete posedávat kolem ohně, podle stejného receptu si vepřovou znojemskou omáčku můžete připravit jednoduše i doma na plotně.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 298 kJ / 788 kcal
Bílkoviny
47,30 g
Tuky
55,40 g
Vláknina
4,00 g
Sůl
6,10 g
Sacharidy
25,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřátém kotlíku se sádlem orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme maso nakrájené na kostky a krátce zarestujeme. Ochutíme hořčicí, solí, zaprášíme moukou a krátce opražíme. Podlijeme vývarem, přidáme divoké koření (bobkový list, černý pepř a nové koření) zabalené v plátýnku a dusíme do změknutí masa asi 45 min.
Více o divokém koření se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Do omáčky s uvařeným masem přidáme nakrájené nakládané okurky a krátce prohřejeme. Pokud se nám omáčka zdá málo kyselá, přidáme i lák z okurek.
03.Servírujeme v hlubokém talíři, zasypané nakrájenou lahůdkovou cibulkou s čerstvým chlebem.
Jak připravit jednoduchý domácí chléb se dozvíte v receptu Kulinářské akademie Lidlu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT