Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Vepřové po znojemsku z kotlíku

K létu patří kromě grilování i rozdělávání klasického táborového ohně, opékání buřtů a vaření kotlíkových specialit. Většina z vás si pod nimi asi představí hlavně různé druhy guláše, ale v kotlíku nad ohněm se dají snadno připravit i tradiční české omáčky. O tom vás přesvědčí šéfkuchař Roman Paulus, který usedl k ohništi a natočil video recept na kotlíkovou znojemskou z vepřové plece. Sami uvidíte, že to je jednoduché! A pokud zrovna neplánujete posedávat kolem ohně, podle stejného receptu si vepřovou znojemskou omáčku můžete připravit jednoduše i doma na plotně.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 100 g vepřového sádla Pikok
  • 3 větší cibule
  • 800 vepřové plece Řezníkova čerstvá porce
  • 2 polév. lž. plnotučné hořčice Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 3 polév. lž. hladké mouky Belbake
  • 20 kuliček nového koření Kania
  • 50 kuliček černého pepře Kania
  • 10 bobkových listů Kania
  • 1 l vepřového vývaru
  • 200 g nakládaných okurek Cornichos Premium Freshona
  • 50 ml láku z okurek
  • 2 lahůdkové cibulky
  • čerstvý chléb Pekařův bochník
  • oheň
  • kotlík
  • plátno
  • provázek

POSTUP

V rozehřátém kotlíku se sádlem orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme maso nakrájené na kostky a krátce zarestujeme. Ochutíme hořčicí, solí, zaprášíme moukou a krátce opražíme. Podlijeme vývarem, přidáme divoké koření (bobkový list, černý pepř a nové koření) zabalené v plátýnku a dusíme do změknutí masa asi 45 min.

Tip: Více o divokém koření se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Do omáčky s uvařeným masem přidáme nakrájené nakládané okurky a krátce prohřejeme. Pokud se nám omáčka zdá málo kyselá, přidáme i lák z okurek.

Servírujeme v hlubokém talíři, zasypané nakrájenou lahůdkovou cibulkou s čerstvým chlebem.

Tip: Jak připravit jednoduchý domácí chléb se dozvíte v receptu Kulinářské akademie Lidlu. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU