Domácí hořčice
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hořčici si sice můžete koupit v obchodě už hotovou, ale mnohem větší radost vám udělá, když si ji připravíte domácí. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak je to jednoduché. Podle jeho receptu budete potřebovat jen hořčičné semínko, pivo, kurkumu, ocet, med a estragon, ale kouzlo domácí hořčice spočívá v tom, že si ji můžete udělat podle sebe – zkuste třeba nahradit pivo bílým nebo červeným vínem. Když necháte výslednou směs odstát, můžete si na domácí hořčici pochutnat už druhý den, ale v lednici vám vydrží klidně i několik týdnů.

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g hořčičných semínek
  • 150 ml světlého piva Argus 11°Premium
  • sůl
  • pepř
  • × lžička mleté kurkumy
  • 4 × lžíce medu
  • 50 ml bílého vinného octa
  • 4 × lžíce sekaného estragonu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 486 kJ / 834 kcal

Bílkoviny

27,30 g

Tuky

36,30 g

Vláknina

12,90 g

Sůl

0,03 g

Sacharidy

102,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Hořčičná semínka v mixéru nameleme. Přendáme do misky, přilijeme pivo, osolíme, opepříme, dochutíme mletou kurkumou, medem, vinným octem a čerstvým sekaným estragonem. Důkladně promícháme.

Přendáme do čisté sklenice a před podáváním necháme 1–2 dny odstát.

02.V zavřené sklenici vydrží v lednici až několik týdnů.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo