Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Domácí hořčice

Hořčici si sice můžete koupit v obchodě už hotovou, ale mnohem větší radost vám udělá, když si ji připravíte domácí. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak je to jednoduché. Podle jeho receptu budete potřebovat jen hořčičné semínko, pivo, kurkumu, ocet, med a estragon, ale kouzlo domácí hořčice spočívá v tom, že si ji můžete udělat podle sebe – zkuste třeba nahradit pivo bílým nebo červeným vínem. Když necháte výslednou směs odstát, můžete si na domácí hořčici pochutnat už druhý den, ale v lednici vám vydrží klidně i několik týdnů.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 100 g hořčičných semínek
  • 150 ml světlého piva Argus 11°Premium
  • sůl
  • pepř
  • 0 káv. lžič. mleté kurkumy
  • 4 polév. lž. medu
  • 50 ml bílého vinného octa
  • 4 polév. lž. sekaného estragonu
  • elektrický sekáček
  • sklenice

POSTUP

Hořčičná semínka v mixéru nameleme. Přendáme do misky, přilijeme pivo, osolíme, opepříme, dochutíme mletou kurkumou, medem, vinným octem a čerstvým sekaným estragonem. Důkladně promícháme.

Přendáme do čisté sklenice a před podáváním necháme 1–2 dny odstát.

V zavřené sklenici vydrží v lednici až několik týdnů.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU