Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Vepřová játra na cibulce

Játra na cibulce jsou klasika, se kterou se setkal snad každý. Existuje ale řada triků, které, když budete dodržovat, zajistí naprosto dokonalý výsledek. Všechny vám je s radostí prozradí šéfkuchař Roman Paulus, abyste si mohli výborně pochutnat. Začnete už tím, jak správně uvařit přílohu – rýži basmati, a poté se přesunete na samotná vepřová játra restovaná samozřejmě na cibulce, ale také slanině. Zjistíte také, jaké koření vepřovým játrům sluší nejvíce i proč byste je měli před smažením obalit v mouce.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g basmati rýže Golden Sun
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 2 × lžíce vepřové sádlo Pikok
  • 50 g anglická slanina Pikok
  • 200 g cibule
  • 600 g vepřová játra Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 2 × lžíce hladká mouka Belbake
  • 0,5 × lžička sušený tymián Kania
  • 0,5 × lžička kmín Kania
  • 300 ml vepřový vývar
  • 0,5 × lžička sušená majoránka Kania
  • 1 × snítka čerstvá listová petržel
  • 1 × šalotka
  • 1 × lžíce rostlinný olej Vita D'or

POSTUP

Rýži uvaříme podle návodu v osolené vodě.

Tip: Podívejte se, jak vaří rýži vyhlášený šéfkuchař. Roman Paulus prozradí svůj osvědčený postup v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

V rozehřáté pánvi rozpustíme sádlo, na kterém vyškvaříme slaninu a opečeme cibuli dozlatova. 

Vepřová játra nakrájíme na nudličky, opepříme, pomoučníme, ochutíme tymiánem a promícháme. 

Do pánve s cibulí přidáme kmín, krátce opražíme a doplníme ochucenými játry, která orestujeme. Následně podlijeme vývarem a krátce povaříme.

Hotová játra ke konci osolíme, zasypeme majoránkou a servírujeme s dušenou rýží. Na talíři ozdobíme nasekanou listovou petrželí a smaženou šalotkou či vídeňskou cibulkou.

Jak připravit smaženou šalotku?

Šalotku oloupejte, očistěte a nakrájejte na nudličky. Ty následně na rostlinném oleji orestujte dozlatova a hotovou nechte okapat na papírové utěrce.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 621 kcal, 41 g bílkovin, 56 g sacharidů, 25 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU