Těsto:
Z mléka, cukru a droždí připravíme nejprve kvásek. Necháme vzejít. Hladkou a polohrubou mouku promícháme v míse se solí, přidáme 3 žloutky, olej a vzešlý kvásek, vypracujeme hladké těsto a necháme v teple vykynout.
Tip: Tipy, jak připravit nejlepší kynuté těsto, najdete v Kulinářské akademii Lidlu.
Náplň:
Po dobu, co nám bude těsto kynout, připravíme náplň. Mleté maso (nejvíce se hodí libový bůček) smícháme se dvěma bílky, majoránkou, utřeným česnekem, osolíme, opepříme, přilijeme mléko, okořeníme mletou paprikou, zahustíme strouhankou a pořádně zamícháme.
Klobásníky:
Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále, nakrájíme na čtverce, do nichž zabalíme kuličku masové směsi, a vytvoříme kulaté klobásníky. Ty naskládáme švem dolů do zapékací mísy vymazané máslem a necháme chvíli kynout. Vykynuté klobásníky potřeme rozpuštěným máslem, posypeme celým mákem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 35 minut dozlatova.
Tip: Doporučujeme podávat se zelným salátem.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce = 2 klobásníky): 615 kcal, 25 g bílkovin, 42 g sacharidů, 37 g tuků.