Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Zelný salát na dva způsoby

Zelí se nejčastěji připravuje ve dvou variantách – kysané nebo čerstvé ve formě zelného salátu. S Romanem Paulusem se v tomto video receptu podíváte právě na ten druhý způsob. Zjistíte nejenom, jaké suroviny budete na zelný salát potřebovat, ale také jak ho správně míchat, protože i to se zásadně podepíše na jeho chuti! Nakonec se naučíte dvě varianty salátu – jeden jen a pouze s čerstvým zelím a druhý o něco zajímavější s přidáním zelí kysaného.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 g čerstvé bílé zelí
  • 1 × cibule
  • sůl
  • 1 × lžíce celý kmín
  • 2 × lžíce ocet
  • 2 × stroužek česnek
  • pepř
  • 2 × lžíce řepkový olej
  • 250 g kysané bílé zelí (pro kysanou variantu)

POSTUP

Čerstvý zelný salát:

Čerstvé zelí nakrouháme na tenké nudličky, smícháme s proužky cibule, ochutíme solí, kmínem a rukou řádně propracujeme, dokud zelí nezačne pouštět šťávu. 

Dochutíme octem, prolisovaným česnekem, pepřem a přidáme olej. Necháme 20 minut odležet, ochutnáme a případně dochutíme.

Zelný salát s kysaným zelím:

Připravíme čerstvý zelný salát dle návodu výše a do směsi zamícháme kysané zelí.

Servírujeme v hluboké misce.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez kysaného zelí): 70 kcal, 1 g bílkovin, 5 g sacharidů, 5 g tuků.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce s kysaným zelím): 84 kcal, 2 g bílkovin, 8 g sacharidů, 5 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.