Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Velikonoční pomlázka

Velikonoce jsou o setkávání s rodinou a přáteli a svoje hosty chceme zajisté pohostit dobrým jídlem. Co ale připravit, a přitom nestrávit v kuchyni příliš mnoho času? Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na velikonoční pomlázku se šunkou. Minimum ingrediencí, snadná příprava a skvělý efekt. 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g kynuté těsto
  • 200 g zakysaná smetana (18 % tuku)
  • 1 × svazek listová petržel
  • 200 g vepřová šunka
  • 1 × vejce „M“

POSTUP

Plát kynutého těsta rozrolujeme a rovnoměrně potřeme zakysanou smetanou.

Tip: Na přípravu velikonoční pomlázky můžete použít i listové těsto.

Posypeme nadrobno nasekanou listovou petrželí, poklademe plátky šunky a zarolujeme. Spoj dáme dospodu. Čistými nůžkami nastříháme těsto lehce zešikma na 1 cm široké pásky (nedostřihujeme do konce, jen do 2/3). Pomocí nožíku poté jednotlivé plátky vyklápíme do protisměru střídavě doprava a doleva. Pomlázku potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 20-25 minut.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 239 kcal, 10 g bílkovin, 26 g sacharidů, 10 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.