Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Pečivo nakrájíme na kostičky a necháme usušit.
Do rozehřáté pánve vložíme slaninu nakrájenou na kostičky, po chvilce i nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme. Přidáme máslo, necháme rozpustit a přilijeme studené mléko, které v pánvi necháme krátce prohřát.
Do mísy připravíme usušené pečivo, přelijeme směsí z pánve, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem.
Mezitím krátce zblanšírujeme špenát (jak na to, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu), necháme okapat a nasekáme na menší kousky. Připravený špenát, nadrobno nasekanou listovou petržel a žloutky zamícháme do nádivky.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a velmi opatrně ho vmícháme do směsi. Necháme odstát asi 10 minut a mezitím připravíme formy.
Křupavá varianta – formu vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou a naplníme směsí.
Vláčná varianta – formu vymažeme sádlem, vyložíme potravinovou fólií, naplníme směsí a fólii uzavřeme.
Vkládáme do trouby předehřáté na 130 °C a pečeme dle velikosti formy. Malé formy asi 30 minut, velké až hodinu.
Hotovou nádivku vyndáme z trouby, necháme pár minut vychladnout a teprve poté vyklopíme a podáváme.