Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Co s úrodou cuket? Zkuste třeba cuketovou nádivku podle Romana Pauluse. Vhodný jak pro vegetariány i milovníky masa, kteří mohou přidat uzené maso.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 101 kJ / 741 kcal
Bílkoviny
34,70 g
Tuky
42,90 g
Vláknina
12,30 g
Sůl
2,00 g
Sacharidy
60,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cuketu nastrouháme a nasolíme, necháme vykapat a poté vyždímáme. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na sádle.
02.Do větší mísy vložíme vyždímanou cuketu, vejce, spařenou a na drobné kousky nakrájenou kapustu, nastrouhanou mrkev, najemno nasekané ořechy, tymián, orestovanou cibuli, najemno nakrájený česnek a ovesné vločky a promícháme. Opepříme a přidáme polovinu nastrouhaného cheddaru.
Nádivku můžete ještě vylepšit uzeným masem. 250 g vařeného uzeného masa nakrájejte na kostičky, orestujte společně s cibulí a přidejte do těsta.
03.Těsto naplníme do zapékací mísy vymazané máslem a vysypané strouhankou, posypeme zbylým sýrem a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 45 minut dozlatova.
04.Podáváme za tepla i za studena, nejlépe s listovým salátem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT