Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Velikonoční beránek s pudinkovým práškem

Nadýchaný, vláčný a voňavý velikonoční beránek je základem českých Velikonoc. Jak upéct snadného beránka ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Ukáže recept na beránka, který zvládnou i začátečníci, prozradí, jak nejlépe vysypat formu na pečení a hlavně se dozvíme, jak dlouho beránka péct. Suroviny už pravděpodobně máte všechny doma, tak není na co čekat. Pusťte se s námi do pečení!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 5 × vejce "M"
  • 250 g krystalový cukr
  • 2 × vanilkový cukr
  • 200 ml rostlinný olej
  • 200 ml plnotučné mléko
  • 1 × prášek do pečiva
  • 1 × vanilkový pudinkový prášek
  • 1 × bio citron (kůra)
  • 250 g polohrubá mouka + na vysypání
  • máslo na vymazání
  • moučkový cukr na posypání

POSTUP

Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.

Do šlehače dáme celá vejce, oba cukry a šleháme do husté pěny. Poté pomalu přilijeme olej a následně vypneme kuchyňského robota a metličkou ručně zapracujeme mléko, prášek do pečiva, pudinkový prášek, citronovou kůru a mouku.

Nalijeme do vysypané formy a pečeme 35–45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Tip: Jedna dávka těsta vyjde na 2 malé nebo 1 velkého beránka.

Hotového beránka vyndáme z trouby, necháme 10 minut odpočinout a teprve poté vyndáme z formy.
Před podávání necháme vychladnout a zaprášíme moučkovým cukrem.

Tip: Beránka můžete ozdobit bílkovým sněhem, jako na úvodním obrázku. Jak na to se dozvíte v magazínu Kuchyně Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.