Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
Do šlehače dáme celá vejce, oba cukry a šleháme do husté pěny. Poté pomalu přilijeme olej a následně vypneme kuchyňského robota a metličkou ručně zapracujeme mléko, prášek do pečiva, pudinkový prášek, citronovou kůru a mouku.
Nalijeme do vysypané formy a pečeme 35–45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Tip: Jedna dávka těsta vyjde na 2 malé nebo 1 velkého beránka.
Hotového beránka vyndáme z trouby, necháme 10 minut odpočinout a teprve poté vyndáme z formy.
Před podávání necháme vychladnout a zaprášíme moučkovým cukrem.
Tip: Beránka můžete ozdobit bílkovým sněhem, jako na úvodním obrázku. Jak na to se dozvíte v magazínu Kuchyně Lidlu zde.
Beránek patří na velikonoční stůl stejně jako malovaná vajíčka nebo mazanec. Než si na něm pochutnáte, užijte si pastvu pro oči. Kromě tradičního…