Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Vajíčková pomazánka s cottage sýrem

Zbyla vám po Velikonocích vařená vejce? Nejrychleji je zpracujte jako pomazánku. A použijete-li na přípravu cottage sýr, bude pomazánka navíc zdravá. Podávejte s chlebem, ozdobené třeba medvědím česnekem.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 3 × vejce „M“
  • 100 g sýr Palouček
  • 200 g cottage sýr
  • 20 g pažitka
  • 50 g paprika tří barev
  • sůl
  • pepř
  • chilli
  • 1 × lžíce plnotučná hořčice
  • 1 × lžička kari
  • chléb horský
  • na ozdobu řeřicha

POSTUP

Vejce uvaříme natvrdo. Vložíme je do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut.

Tip: Více o vaření vajec se dozvíte ve videu Kulinářské akademie.

Uvařená vejce necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na struhadle nahrubo. Smícháme s Paloučkem, cottagem sýrem, nasekanou pažitkou a paprikou nakrájenou na drobné kousky, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme hořčici a kari a důkladně promícháme. Podáváme s chlebem ozdobené řeřichou.

Tip: Plnotučnou hořčici můžete nahradit dijonskou.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez chleba): 176 kcal, 10 g bílkovin, 4 g sacharidů, 13 g tuků.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce s chlebem): 306 kcal, 16 g bílkovin, 28 g sacharidů, 14 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.