Zbyla vám po Velikonocích vařená vejce? Nejrychleji je zpracujte jako pomazánku. A použijete-li na přípravu cottage sýr, bude pomazánka navíc zdravá. Podávejte s chlebem, ozdobené třeba medvědím česnekem.
Zbyla vám po Velikonocích vařená vejce? Nejrychleji je zpracujte jako pomazánku. A použijete-li na přípravu cottage sýr, bude pomazánka navíc zdravá. Podávejte s chlebem, ozdobené třeba medvědím česnekem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vejce uvaříme natvrdo. Vložíme je do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut.
Tip: Více o vaření vajec se dozvíte ve videu Kulinářské akademie.
Uvařená vejce necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na struhadle nahrubo. Smícháme s Paloučkem, cottagem sýrem, nasekanou pažitkou a paprikou nakrájenou na drobné kousky, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme hořčici a kari a důkladně promícháme. Podáváme s chlebem ozdobené řeřichou.
Tip: Plnotučnou hořčici můžete nahradit dijonskou.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez chleba): 176 kcal, 10 g bílkovin, 4 g sacharidů, 13 g tuků.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce s chlebem): 306 kcal, 16 g bílkovin, 28 g sacharidů, 14 g tuků.