Kuchyně
Česká, Zdravá
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Zbyla vám po Velikonocích vařená vejce? Nejrychleji je zpracujte jako pomazánku. A použijete-li na přípravu cottage sýr, bude pomazánka navíc zdravá. Podávejte s chlebem, ozdobené třeba medvědím česnekem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
765 kJ / 183 kcal
Bílkoviny
13,10 g
Tuky
12,50 g
Vláknina
0,80 g
Sůl
1,00 g
Sacharidy
4,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vejce uvaříme natvrdo. Vložíme je do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut.
Více o vaření vajec se dozvíte ve videu Kulinářské akademie.
02.Uvařená vejce necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na struhadle nahrubo. Smícháme s Paloučkem, cottagem sýrem, nasekanou pažitkou a paprikou nakrájenou na drobné kousky, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme hořčici a kari a důkladně promícháme. Podáváme s chlebem ozdobené řeřichou.
Plnotučnou hořčici můžete nahradit dijonskou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT