Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Trubičky s krémem

Pokud hledáte recept na vánoční cukroví, se kterým si můžete doopravdy vyhrát, vyzkoušejte trubičky podle návodu šéfkuchaře Romana Pauluse. Naučíte se jednoduché těsto i triky na to, jak s ním pracovat, aby se nelepilo a snadno porcovalo. Zjistíte i jak trubičky plnit krémem a krásně natřít čokoládovou polevou. A jestli si na nich chcete dát doopravdy záležet, zkuste je ozdobit ještě například oblíbenými sekanými oříšky.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • kuchyňský robot
  • pečicí papír
  • potravinová fólie
  • váleček
  • rádlo
  • trubičky
  • cukrářský sáček

POSTUP

Mouku, cukr, mleté ořechy, kakao, vajíčko, žloutek a máslo zpracujeme v robotu v kompaktní těsto.

Hotovou hmotu vytvarujeme do cihličky, zabalíme do potravinové fólie a necháme odpočinout v lednici do druhého dne.

Studené těsto mezi dvěma listy pečicího papíru vyválíme na 2–3 mm silný plát, ze kterého vykrajujeme čtverečky o velikosti přibližně 5×5 cm. Pokud těsto příliš změkne, i s pečicím papírem ho na chvíli vložíme do lednice zatuhnout.

Tip: Ke vykrájení čtverečků z těsta můžete použít klasické vykrajovátko, rádlo ale i úplně obyčejný nůž.

Jednotlivé čtverečky obalíme kolem lehce omaštěné trubičky a zmáčkneme spoj, aby držely. Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C s programem horkovzduch 8–10 minut.

Upečené cukroví stahujeme z formiček ještě teplé a před plněním ho necháme zcela vychladnout. Každou trubičku naplníme oblíbeným krémem (my jsme zvolili vanilkovo-máslový podle našeho triku) a potřeme čokoládovou polevou.

Tip: Jak připravit vanilkovo-máslový krém a čokoládovou polevu se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.

Upečené trubičky skladujeme v uzavřené dóze na chladném místě. Po naplnění skladujeme v lednici, kde vydrží až dva týdny.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU