Oblíbili jste si na dovolené v Rakousku tradiční pánvičková jídla? Pak musíte vyzkoušet Tiroler Gröstl s bramborami a slaninou. Roman Paulus ho navíc připravuje netradičně na grilu.
Oblíbili jste si na dovolené v Rakousku tradiční pánvičková jídla? Pak musíte vyzkoušet Tiroler Gröstl s bramborami a slaninou. Roman Paulus ho navíc připravuje netradičně na grilu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Brambory uvaříme ve slupce, ne úplně doměkka, a nakrájíme na plátky. Přelijeme trochou oleje a opečeme přímo na roštu grilu dozlatova.
2. V pánvi určené na gril rozehřejeme 1 lžíci sádlo a orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky.
Tip: Sádlo můžete nahradit přepuštěným máslem.
3. Přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, česnek na plátky, přiklopíme gril a necháme chvíli restovat.
4. V téže pánvi na kraji rozpustíme trochu sádla, vyklepneme vejce osolíme, opepříme a připravíme volská oka.
5. Opečené brambory vmícháme do pánve a podáváme s volskými oky.
Tip: Podávejte se zelným salátem.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 500 kcal, 16 g bílkovin, 53 g sacharidů, 24 g tuků.