Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Tiroler Gröstl na grilu

Oblíbili jste si na dovolené v Rakousku tradiční pánvičková jídla? Pak musíte vyzkoušet Tiroler Gröstl s bramborami a slaninou. Roman Paulus ho navíc připravuje netradičně na grilu.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg přílohové brambory
  • rostlinný olej
  • 2 × lžíce sádlo
  • 100 g plátky slaniny
  • 200 g cibule
  • 4 × stroužek česnek
  • 4 × vejce „M“
  • sůl
  • pepř
  • listová petržel
  • čerstvá pažitka

POSTUP

1. Brambory uvaříme ve slupce, ne úplně doměkka, a nakrájíme na plátky. Přelijeme trochou oleje a opečeme přímo na roštu grilu dozlatova.

2. V pánvi určené na gril rozehřejeme 1 lžíci sádlo a orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky. 

Tip: Sádlo můžete nahradit přepuštěným máslem.

3. Přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, česnek na plátky, přiklopíme gril a necháme chvíli restovat. 

4. V téže pánvi na kraji rozpustíme trochu sádla, vyklepneme vejce osolíme, opepříme a připravíme volská oka. 

5. Opečené brambory vmícháme do pánve a podáváme s volskými oky.

Tip: Podávejte se zelným salátem.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 500 kcal, 16 g bílkovin, 53 g sacharidů, 24 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.