Roman Paulus

Císařský trhanec

Císařský trhanec je tradiční dezert původem z rakouské kuchyně. Těsto je podobné těstu palačinkovému, moučník se podává natrhaný na menší kousky, odtud pochází i jeho název – trhanec. Můžete jej podávat se švestkovou omáčkou nebo s karamelizovanými jablky či hruškami jako Roman Paulus. Podívejte se na následující video a připravte si tento neodolatelný dezert.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na přípravu trhance s karamelizovanými hruškami

  • 150 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 4 × vejce “M“
  • 12 g kypřicího prášku do pečiva
  • sůl
  • 20 g vanilkového cukru
  • rostlinný olej nebo přepuštěné máslo na smažení
  • 2 × hrušky nebo jablka
  • 100 g rozinek namočených v tuzemáku
  • 100 g másla
  • cukr moučka na posypání

POSTUP

Z mouky, vanilkového cukru, mléka a vajec vymíchejte hladké těsto. Přidejte kypřicí prášek, sůl a nastrouhanou citronovou kůru. Do rozehřáté pánve s přepuštěným máslem vlijte těsto. Asi po 1 minutě pečení přidejte rozinky namočené v rumu. Jakmile je těsto z jedné strany zapečené, rozpulte, otočte a dopečte. Po upečení vyndejte na prkénko a nakrájejte na menší kousky.

Ve stejné pánvi nechte zkaramelizovat cukr, přidejte oloupané a na kousky nakrájené hrušky a opečte. Přidejte máslo a také nakrájený trhanec a nechte prohřát. Trhanec s hruškami podávejte posypaný moučkovým cukrem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.