Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Profesionál
Energie
6 271 kJ / 1 499 kcal
Bílkoviny
30,00 g
Tuky
49,00 g
Vláknina
8,10 g
Sůl
0,50 g
Sacharidy
228,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do mísy vsypeme mouku, přidáme vodu a olej a zaděláme těsto. Rozdělíme na dvě části a vypracujeme bochánky, které přendáme na talíř s olejem. Těsto opět polijeme olejem, zakryjeme fólií a vložíme na noc do lednice.
02.Na tažení těsta potřebujeme vyvýšený podstavec a utěrku. Takto připravenou pracovní plochu posypeme dostatečným množstvím mouky, položíme na ní těsto, které opět posypeme moukou a trochu rozválíme válečkem. Nejprve táhneme těsto dlaněmi, poté vytahujeme na pracovní ploše, až získáme požadovanou velikost a tloušťku.
03.Těsto pokapeme máslem, třetinu posypeme strouhankou, na kterou poklademe oloupaná a na plátky nakrájená jablka ochucená cukrem, tuzemákem, skořicí a citronovou šťávou. Můžeme přidat i rozinky.
04.Pomocí utěrky těsto zarolujeme, okraj pomažeme máslem a slepíme. Pomocí utěrky přeložíme štrúdl na vymazaný plech, potřeme máslem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 30 minut.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT