Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Rozinky namočíme přes noc do Tuzemáku. Ořechy opražíme v suché pánvi. Hrušky oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. V hluboké pánvi rozpustíme máslo a asi 100 g třtinového cukru, přidáme nakrájené hrušky a necháme zkaramelizovat. Mezitím opražíme na másle strouhanku.
Listové těsto s pečicím papírem rozvineme. Doprostřed poklademe zkaramelizované hrušky, posypeme ořechy, okapanými rozinkami a posypeme opraženou strouhankou. Náplň nerozprostřeme až k okrajům, aby při pečení nevytekla. Volné okraje na kratší straně těsta přehneme přes náplň a po šířce zavineme. Štrúdl přendáme i s pečicím papírem na plech, okraje ještě přitlačíme a celý štrúdl propícháme vidličkou, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme třtinovým cukrem. Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 45 minut dozlatova.
Štrúdl podáváme posypaný moučkovým cukrem.