Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod. 20 min.

Vánoční štrúdl s jablky a sušenými švestkami

Upečte si na Vánoce jablečný štrúdl se sušenými švestkami! Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
12

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × balení listového těsta Belbake
  • 100 g vlašských ořechů Alesto Fine
  • 1 kg jablek
  • 70 g cukru krupice Castello
  • 100 g másla Pilos
  • 1 × lžička mleté skořice Mikado
  • 1 × vanilinový cukr Castello
  • 100 g sušených švestek
  • 100 g strouhanky Castello
  • 1 × vejce "M" (žloutek)
  • moučkový cukr Castello na posypání
  • mašlovačka
  • struhadlo

POSTUP

Štrúdl

Půlky vlašských ořechů opražíme na suché pánvi a po vychladnutí nasekáme nadrobno. Jablka omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme do mísy. Přidáme cukr, rozehřáté máslo, skořici, vanilinový cukr a promícháme. Nakonec přidáme nakrájené švestky a nasekané ořechy. Směs rozprostřeme doprostřed rozbaleného listového těsta po celé délce a posypeme strouhankou. Zavineme, okraje přehneme dolů a přendáme i s pečicím papírem na plech. Potřeme rozšlehaným žloutkem, propícháme lehce vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 1 hodinu.

Servírování

Servírujeme nakrájený na kousky a posypaný moučkovým cukrem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.