Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vychlazené sýry nakrájíme na větší kousky (tvarůžky a kozí napůl, pařený sýr a camembert na 4 díly, a napíchneme na dřevěný špíz. Propravíme osm špízů.
Takto připravený špíz obalíme v trojobalu nadvakrát (tedy nejprve v mouce, následně ve dvou rozšlehaných vejcích a poté ve strouhance, pak ještě jednou v mouce, vejcích i strouhance) a smažíme zprudka při vysoké teplotě v přepuštěném másle. Hotové necháme okapat na papírové utěrce.
Tip: Jak připravit domácí přepuštěné máslo zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Majonézu promícháme s jedním nasekaným natvrdo uvařeným vejcem, nadrobno nakrájenou kyselou okurkou, šalotkou a listovou petrželí. Trochu naředíme lákem z okurek a důkladně promícháme, osolíme a opepříme.
Tip: Jak uvařit vejce natvrdo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Brambory oloupeme a uvaříme doměkka v osolené vodě. Hotové scedíme, přidáme k nim studené máslo, nakrájenou lahůdkovou cibulku, mléko a rozšťoucháme podle chuti.
Na talíř nandáme porci šťouchaných brambor, dva sýrové špízy a tatarku v mističce zvlášť. Doporučujeme podávat společně s klasickým okurkovým salátem.
Tip: Jak připravit okurkový salát zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.