Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Ve větší míse promícháme maso, sůl, pepř, najemno nasekanou pažitku, strouhaný parmezán a jedno vejce. Ze směsi tvarujeme řízky, které obalíme v trojobalu – nejprve v mouce, potom v rozšlehaných vejcích se špetkou soli a nakonec ve strouhance. Řízky smažíme v rozpáleném rostlinném oleji z obou stran. Potom je přendáme na papírové utěrky, abychom je zbavili přebytečného oleje.
Očištěné brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka.
V pánvi rozehřejeme olivový olej spolu s máslem, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, sůl a restujeme dozlatova. Hotovou ji přidáme do uvařených a scezených brambor a rozšťoucháme.
V misce smícháme oloupanou okurku nakrájenou na proužky, lahůdkovou cibulku a jemnější řapíky celeru nadrobno, sůl, pepř, olivový olej, citronovou šťávu a na menší kousky nakrájené lístky máty.
Na talíř naservírujeme porci brambor, řízek a svěží okurkový salát. Dozdobíme nasekanou zelenou častí lahůdkové cibulky.