Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Hovězí mletý řízek s okurkovým salátem a šťouchanými brambory

Máte chuť na tradiční a poctivý československý oběd? Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil variaci na oblíbený holandský řízek – hovězí mletý řízek s pažitkou a parmezánem. Ve video receptu se dozvíte, jak připravit masovou směs na řízek, i jak ji bez námahy obalit v trojobalu a osmažit. Kromě toho budete moct vyzkoušet i šťouchané brambory s restovanou cibulkou nebo lehký okurkový salát s čerstvou lahůdkovou cibulkou a řapíkatým celerem. Pokud jste takovou alternativu obyčejného okurkového salátu ještě neměli, rozhodně ji vyzkoušejte. Dost možná už nebudete nikdy chtít jinou!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Okurkový salát

  • 1 kg hovězího mletého masa
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × hrst čerstvé pažitky
  • 75 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovillio
  • 3 × vejce „M“
  • hladká mouka Castello
  • strouhanka Belbake
  • rostlinný olej Vita D´or

Mleté řízky

  • 1 kg hovězího mletého masa
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × hrst čerstvé pažitky
  • 75 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovillio
  • 3 × vejce „M“
  • hladká mouka Castello
  • strouhanka Belbake
  • rostlinný olej Vita D'or

Šťouchané brambory

  • 1 kg brambor
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 1 × cibule

Servírování

  • 2 × lahůdkové cibulky
  • struhadlo
  • šťouchadlo
  • sítko
  • papírové utěrky

POSTUP

Mleté řízky:

Ve větší míse promícháme maso, sůl, pepř, najemno nasekanou pažitku, strouhaný parmezán a jedno vejce. Ze směsi tvarujeme řízky, které obalíme v trojobalu – nejprve v mouce, potom v rozšlehaných vejcích se špetkou soli a nakonec ve strouhance. Řízky smažíme v rozpáleném rostlinném oleji z obou stran. Potom je přendáme na papírové utěrky, abychom je zbavili přebytečného oleje.

Šťouchané brambory:

Očištěné brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka.

V pánvi rozehřejeme olivový olej spolu s máslem, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, sůl a restujeme dozlatova. Hotovou ji přidáme do uvařených a scezených brambor a rozšťoucháme.

Okurkový salát:

V misce smícháme oloupanou okurku nakrájenou na proužky, lahůdkovou cibulku a jemnější řapíky celeru nadrobno, sůl, pepř, olivový olej, citronovou šťávu a na menší kousky nakrájené lístky máty.

Servírování:

Na talíř naservírujeme porci brambor, řízek a svěží okurkový salát. Dozdobíme nasekanou zelenou častí lahůdkové cibulky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.